fbpx
14 februarie 2023

Educaționale: Materiale gratuite, idei de activități în Săptămâna Verde și sesiuni de instruire/coaching pentru profesori și învățători

Pentru prima dată în istoria învățământului de la noi, autoritățile de resort au creat un context formal pentru educația de mediu, Săptămâna Verde.

Cum impactează această decizie profesorii, la clasă, părinții, inspectoratele, și nu în ultimul rând formarea pe termen lung a elevilor, aflăm într-un eveniment-dezbatere, creat de Viitor Plus, luni, 20 februarie, de la ora 10.30.

Evenimentul va fi transmis online pe Facebook.

Viitor Plus, organizație de mediu, cu experiență de peste 16 ani în acțiuni concrete cu impact de sustenabilitate, precum și furnizor de materiale educaționale nonformale, organizează un  eveniment-dezbatere, Primii pași în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus, la care participă reprezentanți ai societății civile, autorităților publice, din zona educațională și de mediu, precum și profesori și inspectori, luni, 20 februarie, de la ora 10.30.

Evenimentul va fi transmis online aici.

Profesorii interesați, părinții și publicul larg sunt așteptați să adreseze întrebările importante reprezentanților decidenților în cadrul acestui eveniment transmis în direct, chiar în zona de comentarii din Facebook.

În perioada 21-24 februarie, în fiecare zi, Viitor Plus, prin trainerii săi specializați, va organiza sesiuni online de formare pentru toți profesorii interesați să afle răspunsuri legate de conceptele cheie ale educației de mediu – schimbări climatice, economie circulară, plantări, precum și elemente cheie ale formării competențelor de mediu prin educație nonformală.
Profesorii din ciclul primar, gimnazial și liceu sunt așteptați să se înscrie aici:

Inscriere webinarii Primii pași în Săptămâna Verde cu Viitor Plus

Viitor Plus a pregătit o serie de materiale educaționale, declinate pe mai multe niveluri pedagogice (primar, gimnazial și liceu), disponibile spre descărcare aici:

Viitor Plus – Materiale educaționale

„Primii pași în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus își dorește să fie un exemplu de bune practici și o sursă de inspirație pentru cadrele didactice și responsabilii de mediu din școli. Strategia Națională privind schimbările climatice a furnizat o oportunitate pentru ca mediul ONG-istic să promoveze soluțiile educaționale pe care le implementează de ani de zile”, spune Tiberiu Andrei, coordonatorul educațional Viitor Plus.

„Pe parcursul săptămânii 20-24 februarie, Viitor Plus invită profesorii la un demers de formare ce pornește cu un dialog cu reprezentanții autorităților centrale care au promovat programul Săptămâna verde și continuă cu o serie de webinarii zilnice pe teme de mediu, adresate cadrelor didactice.
Pornim de la „de ce”-ul implementării Săptămânii verzi și continuăm cu inițierea în teme de mediu și propunerea de activități teoretice, dar mai ales practice, pentru cadrele didactice. Învățarea și schimbarea comportamentului se face prin practica și, mai ales, prin reflecție. În plus, ne propunem să oferim cadrelor didactice un parcurs educațional prin care acestea să fie ei mai întâi participanți în Săptămâna Verde, pentru ca ulterior să testeze rolul de facilitatori ai învățării în școlile lor, toate acestea pentru ca crește impactul de calitate pentru elevi.” a adăugat Tiberiu Andrei.

Viitor Plus este o organizație non-guvernamentală, preocupată de sustenabilitate, care promovează educația de mediu cu impact pe termen lung, este partenerul profesorilor, furnizor de materiale educaționale de mediu și facilitator al dialogului între autorități și cadre didactice.

Leave your comment Submit your comments now