fbpx

Atelierul de pânză

Atelierul de pânză

Atelierul de Pânză a luat naștere în 2009 din dorința de a contribui, pe cât posibil, la găsirea unor soluții prietenoase cu mediul care să înlocuiască clasica pungă de plastic. Principalele produse pe care le realizează sunt sacoșele reutilizabile din bumbac 100% (netratat, nevopsit, neînălbit) și diverse accesorii create din materiale textile pre-producție, care prind o nouă viață în cadrul gamei inovatoare Puzzletex.

Atelierul de Pânză produce accesorii și pentru companii, din bumbac natur, cât și din resturi textile. Acestea pot fi personalizate în funcție de cerințele clienților.

Accesoriile Puzzletex reprezintă pași importanți pe care Atelierul îi face pentru susținerea economiei circulare, acestea sunt confecționate din resturi textile care ar fi ajuns altfel în depozite de deșeuri. Mai mult, a achiziționat un utilaj de tocare a deșeurilor textile, care le transformă în umplutura pentru perne și alte decorațiuni.

Atelierul primește sub formă de donație resturi textile reutilizabile de la diferiți furnizori și utilizează carton reciclat pentru etichetele care însoțesc produsele.

În cei 15 ani de activitate, Atelierul de Pânză a realizat 512.558 de produse din pânză cusute și a reutilizat 3 tone de deșeuri textile.

Pe lângă misiunea de protejare a mediului, Atelierul de Pânză are și o misiune socială, oferind locuri de muncă persoanelor cu dizabilități, pentru care  rata de neocupare în economie  este de 49%. Din 2014, Atelierul de Pânză are statut de unitate protejată autorizată de către Ministerul Muncii și peste 50% din angajații lor sunt persoane cu dizabilități, iar instituțiile publice sau companiile care au peste 50 de angajați pot achiziționa produse cu zero costuri, utilizând jumătate din fondul taxei pentru dizabilitate. Mai multe detalii legate de acest beneficiu puteți găsi aici: Atelierul de Pânză – Unitate Protejată.

Pentru a fi la curent cu ultimele realizări dar și pentru a afla mai multe despre activitatea colegilor noștri, vă invităm să accesați website-ul www.atelieruldepanza.ro și, de asemenea, să nu uitați să îi urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.