3virgula5formular

În 2023, susține educația de mediu în școli!

Educația de mediu, pentru mediu, e pe buzele tuturor zilele acestea.  De anul acesta ne bucurăm să avem Săptămâna Verde în școlile din România!

De 16 ani credem că educația este elementul din puzzle care ne va da șansa să supraviețuim crizei climatice. De aceea, am pregătit materiale educaționale pentru fiecare temă de abordat la clasă! Ajută-ne să ajungem la cât mai multă lume, susține Viitor Plus:

Redirecționează 3,5% din impozitul plătit în 2022 către Viitor Plus.

În fiecare an, de peste 12 ediții, Eco Provocarea face educație pentru mediu prin activități practice și non-formale în timpul anului școlar, timp de 7 luni, într-un program complex. Mai bine de 5.400 de Ecoambasadori – elevi și profesori, alături de comunitățile lor, au acumulat peste 163.000 de ore de voluntariat.

De peste 4 ani, echipa Harta Reciclării elaborează și susține sesiuni educaționale de mediu, precum colectarea separată și reciclarea, reducerea și reutilizarea sau schimbările climatice, implicând peste 4.100 de profesori și voluntari, care au ajuns la peste 140.000 de elevi din toată țara și Republica Moldova.

Recicleta, pe lângă colectări pentru reciclare, face de 13 ani educație pentru locatarii și elevii pe care îi deservește. Peste 20.000 de elevi, din 30 de unități de învățământ, au primit deja informații de la colegii noștri. Am colectat peste 1.038.000 kg de materiale pentru reciclare. Fiecare 1 tonă de hârtie reciclată salvează 15 arbori maturi, ceea ce înseamnă că, în acești ani, am salvat peste 15.500 copaci, o mică pădure care n-a fost exploatată.

Apropo de păduri, Adoptă un Copac plantează în zonele deja afectate de schimbările climatice. În 15 ani programul de împădurire a plantat 1.170.000 de puieți pe o suprafață totală de peste 183 hectare. Reparăm din greșeli și îi învățam și pe copiii din comunitățile în care plantăm și îngrijim despre valoarea naturii pe care o au în jur, să știe să planteze și ei, așa cum au plantat părinții lor.

În cei 13 ani de activitate, Atelierul de Pânză și-a ajutat clienții să evite consumul a peste 65.000.000 de pungi de plastic, înlocuidu-le cu peste 436.000 de produse din pânză. Grație colecției Puzzletex, 3.300 de kilograme de materiale textile colectate de la parteneri au fost folosite ca materie primă pentru produse noi, reutilizabile.

Cel mai nou program al asociației, Bine Primit, oferă alternative sustenabile de cadouri și promovează misiunea socială pe care o susține. În mai puțin de un an de activitate, are deja aproximativ 300 de produse distincte în magazinul online și colaborează cu 14 organizații sau antreprenori sociali. Mai mult, prin acest proiect sunt susținute 80 de persoane aflate în grupuri vulnerabile.

Redirecționarea de la stat către un ONG a 3,5% din impozitul tău pe venit înseamnă o resursă care ne ajută să creştem aceste rezultate! Este primul pas pe care îl poți face pentru a susține cauza în care crezi. Dacă poți, bifează, te rugăm, căsuța de redirecționare pentru 2 ani.

 

Completează și semnează formularul de mai jos până pe 25 mai 2023 și noi îl trimitem digital către ANAF, dacă în anul 2022 ai avut venituri din salarii și asimilate, pensii, și/sau din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă pentru care impozitul s-a reținut la sursă.

Detalii la 3virgula5@viitorplus.ro sau la telefon 0771.014.326 (Tea Vasilescu, coordonatoare comunicare Viitor Plus)

 

 

Ai redirecționat deja? Nicio problemă. Ne poți face o donație sau poți vorbi cu colegii tăi pentru o sponsorizare.

Desenați semnătura pe ecranul telefonului sau folosiți mouse/touchpad pentru computer,
apoi apăsați butonul 'Salvează formular'

Acest browser nu suporta elementul CANVAS.

    

Dacă în 2022 ai avut (şi) venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, PFA, drepturi de autor etc.), completezi declarația unică privind impozitul pe venit. La capitolul 1 se completează anul 2022, se bifează căsuța de la secțiunea I.6. Se va activa pagina necesară completării datelor pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Astfel, la secțiunea I.6.1 pct.A.1. bifează căsuța, iar la I.6.2 completează datele noastre:

Viitor Plus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă

CIF: RO18654032

Cont Lei: RO68INGB0000999902380164