fbpx

Verde Go

Verde Go

Verde Go este un program de educație și sustenabilitate care încurajează comportamentele responsabile ale șoferilor, și nu numai, față de mediul înconjurător. Proiectul este susținut de Dacia, prin platforma de responsabilitate socială www.kilometrulbine.ro, și de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proiectul Verde Go are două componente: un concurs educațional adresat învățătorilor din școlile din județul Argeș și o campanie de educație de mediu prin panouri informative în puncte de interes din Argeș și București, amplificată de mesaje de conștientizare la EuropaFM.

CONCURSUL VERDE GO

Se adresează învățătorilor și elevilor din județul Argeș și presupune desfășurarea de activități practice și educative, pe tematica de Reciclare (colectare separată), pe durata anului școlar 2021-2022.

În cadrul concursului, învățătorii vor putea utiliza ghidul metodic Verde Go ce conține 10 lecții despre economia circulară și schimbările climatice, pentru a crește gradul de responsabilizare și educare al elevilor  din clasele 0-IV, în domeniul protecției mediului.

Școlile participante vor primi premii în valoare de 11.000 de lei în funcție de rezultatele lor în activitatea de colectare separată a deșeurilor pe parcursul concursului:

Premiul I – 5.000 de lei
Premiul II – 3.000 de lei
Premiul III – 2.000 de lei
Mențiune – 1.000 de lei

Toți învățătorii care vor contribui la realizarea condițiilor minime de performanță în concurs – susținerea celor 10 sesiuni educaționale în clasa lor si colectarea a min. 500 kg de materiale reciclabile la nivelul școlii – vor primi din partea organizatorilor un kit 0 waste cu produse reutilizabile, în valoare de 150 de lei fiecare. 

DESCARCĂ GHIDUL METODIC VERDE GO – CLICK AICI

Școlile înscrise în proiect:

Școala Gimnazială ,,Ion Pillat” (Pitești)
Școala Gimnazială „Ion Minulescu” (Pitesti)
Școala Gimnazială  Mircea cel Bătrân (Pitești)
Scoala Gimnazială Tudor Vladimirescu (Pitești)
Scoala Gimnaziala Nr. 1 (Budeasa)
Liceul Iulia Zamfirescu (Mioveni)
Școala Gimnazială Mihai Eminescu (Pitești)
Școala Gimnazială Liviu Rebreanu (Mioveni)

 

NE VEDEM PE STRĂZI
Proiectul de educație VERDE GO aduce și în atenția publicului larg câteva mesaje esențiale despre comportamentul și bunele practici în ceea ce privește colectarea separată, reducerea consumului, reutilizarea resurselor și reciclarea deșeurilor.

Acestea sunt evidențiate prin campanii de afișaj stradal (outdoor) și digital. Călătorii, fie ei șoferi, pasageri sau pietoni, întâlnesc, în drumurile lor, pe autostradă, în zone centrale sau în proximitatea supermarketurilor, din Argeș și București, panouri stradale cu mesajele de mai jos.

Grija de a nu arunca deșeurile în natură

Reciclarea și colectarea selectivă

Renunțarea la obiectele de unică folosință

Reducerea risipei alimentare

Oprirea motorului în momentele de staționare

Cum călătorim mai sustenabil