VERDE GO

VERDE GO

VERDE GO este un program de educație și sustenabilitate care încurajează comportamentele responsabile ale șoferilor, și nu numai, față de mediul înconjurător. Proiectul este susținut de Dacia, prin platforma de responsabilitate socială www.kilometrulbine.ro, și de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proiectul VERDE GO are două componente: un concurs educațional adresat învățătorilor din 10 școli din județul Argeș și o campanie de educație de mediu prin panouri informative în puncte de interes din Argeș și București, amplificată de mesaje de conștientizare la EuropaFM.

CONCURSUL VERDE GO

Se adresează învățătorilor și elevilor din județul Argeș și presupune desfășurarea de activități practice și educative, pe tematica de Reciclare (colectare separată), pe durata anului școlar 2021-2022.

În cadrul concursului, învățătorii vor putea utiliza manualul VERDE Go ce conține 10 lecții despre economia circulară și schimbările climatice, pentru a crește gradul de responsabilizare și educare al elevilor  din clasele 0-IV, în domeniul protecției mediului.

Școlile participante vor primi premii în valoare de 11.000 de lei în funcție de rezultatele lor în activitatea de colectare separată a deșeurilor pe parcursul concursului:

  • Premiul I – 5.000 de lei
  • Premiul II – 3.000 de lei
  • Premiul III – 2.000 de lei
  • Mențiune – 1.000 de lei

Pentru a participa la Concursul VERDE GO, orice școala din județul Argeș se poate înscrie cu cât mai mulți învățători, dar minim 3 persoane, coordonatorul acestora având de parcurs următoarele etape:

  1. Să cunoască și să accepte prezentul Regulament de participare.
  2. Să completeze FORMULARUL DE ÎNSCRIERE, în perioada 21 septembrie 2021 – 15 octombrie 2022, accesând link-ul de aici: https://www.surveymonkey.com/r/verdego

Înscrierea și validarea școlilor participante se va face în ordinea trimiterii aplicațiilor și în limita numărului de locuri disponibile (80 de învățători și 2.000 de elevi).

Toți învățătorii care vor contribui la realizarea condițiilor minime de performanță în concurs – susținerea celor 10 sesiuni educaționale în clasa lor si colectarea a min. 500kg de materiale reciclabile la nivelul școlii – vor primi din partea organizatorilor un kit 0 waste cu produse reutilizabile, în valoare de 150 de lei fiecare. 

 

NE VEDEM PE STRĂZI
Proiectul de educație VERDE GO aduce și în atenția publicului larg câteva mesaje esențiale despre comportamentul și bunele practici în ceea ce privește colectarea separată, reducerea consumului, reutilizarea resurselor și reciclarea deșeurilor.

Acestea sunt evidențiate prin campanii de afișaj stradal (outdoor) și digital. Călătorii, fie ei șoferi, pasageri sau pietoni, întâlnesc, în drumurile lor, pe autostradă, în zone centrale sau în proximitatea supermarketurilor, din Argeș și București, panouri stradale cu mesajele de mai jos.