fbpx

Eco Provocarea

Eco Provocarea

Eco Provocarea este un program educațional, extra-curricular, de protecția mediului și dezvoltare personală adresat elevilor de școală primară, gimnaziu (Eco Provocarea Juniori) și liceu (Eco Provocarea Liceeni). Început în anul 2010 ca o competiție între școlile din 2 județe, Zalău și Călărași, s-a extins la nivel național din 2016. O școală poate fi reprezentată în concurs de o echipă de ecoambasadori, înregistrată de un profesor coordonator, și formată din elevi și profesori. Aceștia au misiunea de a organiza pe tot parcursul anului școlar activități practice și teoretice de protecția mediului, pentru care primesc puncte. La finalul concursului, echipele cu cele mai bune rezultate sunt răsplătite fie prin locuri în Tabăra de Leadership pentru Mediu Eco Provocarea (în cazul liceenilor), fie prin premii în bani, destinați achiziționării de aparatură prietenoasă cu mediul, necesară în procesul instructiv-educativ (în cazul juniorilor). 

Eco Provocarea a primit, în 2024, în cadrul galei Green Report, premiul pentru „Excelență în Educație pentru mediu. Conform juriului, Eco Provocarea contribuie la realizarea celui de-al IV-lea obiectiv al dezvoltării durabile stabilit de Națiunile Unite (SDG 4): educație de calitate. De-a lungul anilor, Eco Provocarea a adunat sub umbrela sa 12.000 de elevi și profesori ecoambasadori, care au organizat activități de reciclare, plantare, igienizare și evenimente educaționale (târguri de economie circulară, campanii de conștientizare, marșuri pentru mediu). Drept impact de mediu, ecoambasadorii au reușit să realizeze: 1.064.559 kg de materiale reciclabile colectate, 326.479 puieți plantați, 12.073 saci de deșeuri colectate din natură. Prin cei trei piloni, conștientizare, învățare și practică, Eco Provocarea reușește să susțină sustenabilitatea modelând comportamente responsabile și active în societate.

www.ecoprovocarea.ro | www.facebook.com/ecoprovocarea Vezi testimoniale participanților și cum învățăm și ne distrăm în tabără.