fbpx
ghid metodic Verde Go
8 aprilie 2022

Am lansat Ghidul metodic Verde Go

În Viitor Plus considerăm că educația de mediu este esențială pentru a avea un impact pozitiv asupra naturii. Așadar, includem o componentă de educație în programele noastre.

În cadrul concursului Verde Go, începând cu luna martie, învățătorii din proiectul pilot au început să utilizeze ghidul metodic Verde Go.

Acesta conține 10 lecții despre economia circulară și schimbările climatice, pentru a crește gradul de responsabilizare și educare al elevilor  din clasele 0-IV, în domeniul protecției mediului. El este disponibil pentru a fi folosit de către toți cei interesați de educația celor mici:

manual mediu Verde Go

Obiectivul educațional este creșterea gradului de responsabilizare și educare al elevilor din clasele 0-IV, în domeniul protecției mediului, cu focus pe economia circulară și schimbările climatice.

Pe 1 aprilie,  Ministerul Mediului a lansat o campanie de curățenie în toată țara, cu susținerea Ministerului Educației. Ne bucurăm de prilejul acesta pentru a ajunge în toate școlile primare din România cu Ghidul Metodic Verde Go, creat de noi cu susținerea Dacia, prin platforma lor de sustenabilitate kilometrulbine.ro.

Educație mediu preșcolariDESCARCĂ GHIDUL METODIC VERDE GO – CLICK AICI

În 6 luni de concurs, cele 8 școli din programul-pilot Verde Go din jud. Argeș au colectat separat 26.5 tone de materiale reciclabile. Le mulțumim celor 105 învățători care au mobilizat peste 2.000 de elevi și familiile lor pentru a contribui la un mediu mai curat.

“Copiii au fost tare încântați de lecțiile desfășurate, pozele sunt dovada clară a faptului că au participat cu bucurie la activitățile desfășurate. Au fost încântați și de temele pentru acasă, lăudându-se pe grupurile clasei lor cu produsele realizate. Lecțiile sunt usor de desfășurat, atractive, pe gustul copiilor, observându-se o plăcere aparte cu care participă. Așteaptă cu nerăbdare desfășurarea lecțiilor următoare.” – învățător Maria Irina, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, Mioveni

Leave your comment Submit your comments now