fbpx
11 februarie 2022

Promenada Mall București lansează în parteneriat cu Viitor Plus campania „Împădurește prin Shopping, plantează un copac!”, pentru a susține crearea unor păduri adiționale în zonele cele mai afectate de fenomenul deșertificării

Campania Promenada Mall încurajează implicarea directă a clienților, orice sesiune de cumpărături înseamnă un copac plantat.

Pentru a contribui la împădurirea terenurilor degradate și evitarea viitoarelor deșertificări în cele mai afectate zone ale țării, Promenada Mall București lansează, în parteneriat cu asociația Viitor Plus, o campanie prin care oricine poate ajuta la plantarea copacilor în sudul țării, în județul Dolj, cel mai afectat de fenomenul deșertificării. Astfel, pentru cumpărături de minimum 100 de lei făcute în Promenada Mall București, clienții pot scana bonul în aplicația mobilă SPOT, iar Promenada va planta și îngriji  pe termen lung câte un copac în cadrul programului Adoptă un Copac!”.

Campania se desfășoară până pe 6 martie, timp în care organizatorii își propun plantarea a 5000 de copaci, cu ajutorul clienților care vizitează Promenada Mall București. Vizitatorii centrului comercial care nu s-au înrolat încă în programul de loialitate SPOT, pot descărca aplicația gratuit atât din Google Play, cât și din App Store. După descărcarea SPOT, utilizatorii trebuie să își creeze un cont și să se autentifice în aplicație.

Promenada Mall București și-a propus ca până la finalul anului să se implice în plantarea primului hectar de pădure și îi încurajează pe toți cei care trec pragul centrului comercial luna aceasta să se alăture acestui demers.

Adoptă un Copac! împădurește de peste 15 ani în zonele cele mai vulnerabile din punct de vedere al riscurilor de mediu. Plantăm viitoare păduri ce au rolul de a îmbunătăți condițiile de mediu în comunități precum cele din Călărași, Dolj și Constanța care nu dispun de fondurile necesare pentru a implementa soluții bazate pe natură pentru rezistența în fața dezastrelor cauzate de schimbările climatice. După plantările din fiecare primăvară și toamnă, efectuăm lucrări de întreținere de minim două ori pe an, îngrijim și supraveghem puieții până când aceștia ajung la maturitate pentru a ne asigura de integritatea pădurilor pe termen lung” declară Teia Ciulacu, președintele Viitor Plus.

Conform specialiștilor în pedologie, anual, peste 1000 de hectare din sudul țării se transformă în dune de nisip, iar în următorii 50 de ani, câmpurile fertile din sudul României ar putea fi complet acoperite de nisip. Promenada Mall susține eforturile asociației Viitor Plus, prin programul „Adoptă un Copac!”, de creare a unor păduri adiționale în sudul și estul țării, unde se află județele cu cel mai mare deficit forestier(Călărași – 4%, Teleorman, Constanța, Brăila cu 5%, media europeană recomandată fiind de 30%).

Pe lângă gestul de susținere față de mediu, prin scanarea bonului de cumpărături, fiecare sesiune de shopping le va aduce utilizatorilor SPOT puncte de loialitate cu ajutorul cărora vor avea acces la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în programul de fidelizare My Spot.

#ResponsiblyTogether

Toate proiectele de responsabilitate socială ale grupului NEPI Rockcastle din cele 9 țări, inclusiv România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună), platforma de responsabilitate socială a grupului. „Responsabili, Împreună” reprezintă angajamentul NEPI Rockcastle prin intermediul centrelor comerciale din portofoliu pentru dezvoltarea și susținerea comunităților și reunește toate inițiativele acestora, dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educația, comunitatea și protecția mediului.

Leave your comment Submit your comments now