fbpx
Dacia Viitor Plus plantare Mioveni
8 decembrie 2021

5.200 de arbori, arbuști și flori au fost plantați în Mioveni de Viitor Plus și Dacia

Asociația Viitor Plus, în parteneriat cu Automobile Dacia și Primăria Mioveni, a organizat sâmbătă, 4 decembrie 2021, o acțiune de plantare împreună cu echipe de voluntari.

200 de arbori, 2.000 de arbuști și 3.000 de butași de trandafiri au fost plantați în zona Sălii Sporturilor Mioveni, pe Bulevardul Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor M și H.

Speciile de stejar, frasin, lemn câinesc și mesteacăn au fost alese pentru a proteja orașul în contextul schimbărilor climatice și al poluării crescute a aerului, iar florile au rolul de a înfrumuseța spatiile publice și de a aduce bună dispoziție locuitorilor orașului.

Plantarea acestor arbori, arbuști si flori va contribui la îmbunătățirea calitatii aerului și va crește biodiversitatea în comunitate. În plus, ne bucură că am avut și susținerea unor voluntari de la Automobile Dacia, care ne arată că, prin implicarea fiecăruia dintre noi, lucrurile se pot schimba în bine”, spune Teia Ciulacu, președintele asociației Viitor Plus.

„Mioveni este leagănul mărcii Dacia. Ne dorim așadar ca orașul în care locuiesc atât de mulți dintre colegii noștri să ofere un cadru de viață sănătos şi plăcut pentru ei şi pentru familiile lor. Acțiunea de azi reflectă implicarea noastră pentru binele comunității din Mioveni”, a declarat Cristian Nevzoreanu, Director de Comunicare şi CSR Renault Group România.

 „Consecvența aduce rezultate pe termen lung. Noi aici continuăm proiectele pe care le-am început alături de Dacia în urmă cu 10 ani, perioadă în care am derulat numeroase acțiuni în domenii precum protecția mediului, educație, social, de la an la an, implicându-ne alături de partenerii noștri în proiecte cu mare impact în rândul comunității. Picătură cu picătură, prin implicare și colaborare, împreună reușim să aducem un beneficiu mediului înconjurător. Mă bucur că am putut realiza această acțiune la Mioveni împreună cu Dacia și Viitor Plus, asemenea activități de mediu organizându-se constant în orașul nostru”, spune Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

Acțiunea de la Mioveni marchează și debutul parteneriatului dintre Automobile Dacia și programul de împădurire Adoptă un copac al asociației Viitor Plus, prin care contribuim la creșterea suprafeței împădurite din România și la educația despre mediu a populației. 14 comunități din sudul țării, afectate de schimbările climatice, beneficiază acum de peste 130 de hectare de pădure înființate de la începutul acestui program și până în prezent. Automobile Dacia va ajuta echipa de proiect și cu vehicule, necesare îngrijirii arborilor plantați.

___

 

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco. Viitor Plus – pentru oameni și natură

Protecția mediului înconjurător este una dintre axele de responsabilitate socială pentru Renault Group România. În ultimii ani, compania a derulat multiple acțiuni de voluntariat în comunitățile unde este prezentă, iar cu ajutorul angajaților săi au fost plantați peste 270.000 de arbori.

 

Leave your comment Submit your comments now