fbpx
5 octombrie 2021

Începe Eco Provocarea – ediția 11. Premii: excursii, tabere și bilete la festival

Asociația Viitor Plus începe înscrierile pentru unul dintre cele mai populare concursuri de educație de mediu din România, Eco Provocarea. Ediția cu numărul 11 nu mai este dedicată doar liceelor, ci este deschisă elevilor de toate vârstele, de la gimnaziu la universitate.

Eco Provocarea își propune să genereze impact de mediu, prin activități practice, dar și educaționale, prin ateliere dedicate educației de mediu și oferă premii totale de 130.000 de lei, pentru dotările școlilor, precum și locuri gratuite în excursii, tabere și festivaluri importante din România.

Echipele înscrise în concurs, conform regulamentului, colectează sau reciclează, igienizează areale naturale sau plantează și promovează principiile, valorile și ideile în care cred, atrag voluntari și pun umărul la misiunea extinsă a celor interesați de viitor: o planetă mai curată.

 

Eco Ambasadorii (elevii, profesorii și studenții înscriși și activi în concurs) vor concura la mai multe categorii de activități practice, cu impact de mediu, precum cele de economie circulară (reciclare, igienizare, târguri de economie circulară) sau plantări şi vor avea prilejul de a transmite către colegii lor (elevi, profesori sau studenți) materiale educaționale pe teme de mediu.

 

Eco Provocarea crește anual, și dacă anii trecuți am lansat varianta pentru juniori, anul acesta a venit rândul celei pentru studenți, astfel încât să acoperim toate nivelurile educaționale din țara noastră. Noi credem în motto-ul ,,Învață, experimentează și dă mai departe’’. Ori în Eco Provocarea despre asta este vorba:  a Învăța – avem ateliere educaționale, despre a Pune în Practică – concursul în sine este despre a pune în practică toate informaţiile primite şi a adopta bunele obiceiuri pentru un viitor mai bun, cu aer curat dar și despre a le împartăşii cu ceilalţi oameni.” – spune Tiberiu Andrei, manager de program Eco Provocarea.

 

Pentru a se înscrie în acest concurs naţional, echipele de minim 4 elevi și profesorul coordonator au disponibile următoarele link-uri: școală generală, liceu, universitate. Pentru informații, înscriere și premii, vizitați https://www.ecoprovocarea.ro

Vrem să vă mulțumim vouă, organizatorilor și facilitatorilor pentru această tabără deosebită și de neuitat. A fost o experiență minunată petrecută alături de voi.

Nu exista cuvinte pentru a spune cum ne-am simțit.

Pentru mine personal, tabara aceasta va rămâne a doua cea mai frumoasa familie! Sper sa ne mai revedem și anii viitori!

Vă pupăm, aveți grijă de voi, vă iubim și, nu uitați, DACĂ VREI SĂ FII SCHIMBAREA, HAI ÎN ECOPROVOCAREA” spun tinerii participanți, câștigători ai Taberei de Leadership pentru Mediu Eco Provocarea.

 

Toți participanții Concursului Național Eco Provocarea vor avea de câștigat, datorită îmbunătățirii abilităților de a organiza evenimente, de a lucra și comunica în echipă și vor deveni mai conștienți și mai responsabili în legătură cu mediul înconjurător.

 

Sponsorii de început ai ediției ce se va desfășura întreg anul școlar 2021-2022 sunt: IBM, Profi România, Goldman Sachs Gives și Societe Generale Global Solution Centre. Alte companii interesate să susțină acest demers ne pot contacta la viitorplus@viitorplus.ro

–––––––––––––––––––––––––––

www.EcoProvocarea.ro FB: https://www.facebook.com/EcoProvocarea  IG: https://www.instagram.com/EcoProvocarea/

 

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco.

 

Viitor Plus – pentru oameni și natură

Leave your comment Submit your comments now