fbpx
1 iulie 2021

ViitorPlus oferă cadou un spațiu de birou și know-how ONG-ului Nature Talks

Cu ocazia aniversării a 15 ani, ViitorPlus a decis să dea mai departe, unui ONG la început de drum, un cadou evaluat la 5000 euro, timp de un an: un birou în sediul din zona Tei, cu toate utilitățile și spațiile comune incluse, know-how colegilor ce derulează programe longevive de mediu, din domenii precum educația de mediu pentru tineri și afaceri responsabile, antreprenoriat social și de mediu, aplicații online pentru colectarea corectă a deșeurilor reciclabile și nu numai.

„De ziua noastră, noi am oferit cadoul. Pregătirile pentru aniversarea noastră de 15 ani ne-au purtat pe căile nostalgiei începuturilor ViitorPlus. Ne-am adus aminte de entuziasmul echipei inițiale, drumul anevoios pentru finanțările ideilor noastre, dar și greutatea cu care ne-am găsit sediu potrivit pentru echipa noastră în creștere și Atelierul ce avea nevoie de spațiu de croitorie. Programele și experiența noastră au crescut organic, cu ajutorul a sute de oameni de-a lungul timpului. Iar povestea de care ne-am adus aminte cu ocazia zilei noastre ne-a inspirat să le fim alături celor ca noi în momentele acelea grele, cu tot ce am acumulat.. și ceva în plus. Ceva ce nu se poate cumpara cu bani.

Am găsit echipa potrivită: Teodora și mica ei echipă sunt tineri, entuziaști, muncitori, profesioniști. Am văzut potențialul lor încă de când s-au lansat, am colaborat cu ei fantastic și ne-am umplut de energia lor creativă. Ne dorim să avem aproape astfel de tineri, să le arătăm calea noastră și să îi susținem în drumul lor. Ne bucurăm că am găsit oameni cu valori similare, care completează ceea ce am clădit noi de-a lungul anilor”, spune Teia Ciulacu, președintele ViitorPlus.

„Am pornit la drum cu ONG-ul nostru în octombrie anul trecut, din dorința de a vorbi despre mediu și de a-i face pe oameni să înțeleagă cât de importante sunt gesturile pe care le fac zi de zi.

Eu vin din presă, am lucrat 4 ani la Digi24, timp în care am acoperit și acest domeniu: protecția mediului. Mi-am dat seama încă de atunci că oamenii nu sunt foarte interesați de problemele de mediu, iar principalul motiv este că nu se prea vorbește despre ele. Așa că am hotărât să mă ocup exclusiv de această temă. Eu cred că, în orice moment al vieții noastre, orice decizie importantă am lua se bazează pe un set de informații. Dacă el nu există sau este incomplet, automat și decizia nu va fi poate cea mai fericită. Așa se întâmplă și în cazul naturii, trebuie să avem informațiile necesare și apoi vom găsi motivația să schimbăm ceva!

Pe cei de la ViitorPlus i-am cunoscut anul trecut. Știam de activitatea lor inca de cand eram reporter, dar am aflat mai multe despre ei cand am început sa colaborăm și să realizam împreună proiectul „Doza de Reciclare”. Îmi place tare mult că sunt promți, profesioniști și că rezultatele muncii lor se văd, într-adevăr. Au o misiune grea, dar de care se țin foarte bine. Avem nevoie de astfel de exemple și de oameni de la care să învățam. Pentru noi, un ONG la început de drum, este o mare bucurie și oportunitate să lucrăm de acum alături de Asociația ViitorPlus. Le multumesc tare mult pentru șansă și de-abia aștept să facem multe proiecte împreună!, spune Teodora Iacob, președintele Nature Talks.

 

ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BiroulEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigar, Regenesys, POD cu POD luminezi o casă.

ViitorPlus – pentru oameni și natură

Nature Talks a fost fondată în septembrie 2020, cu scopul de a-i informa pe oameni despre problemele de mediu din România și de a găsi soluții concrete pentru protejarea naturii. Informația este cea mai importantă armă pe care o avem atunci când dorim să schimbăm mentalități, și tocmai de aceea jurnaliștii Teodora Iacob și Adrian Cojocaru au decis să înființeze organizația și să creeze o platformă de știri și interviuri pe naturetalks.ro. Principalele proiecte de educație de mediu ale asociației sunt: „Școala de mediu Cantus Mundi”, „Școala mobilă de mediu”, „Doza de reciclare”. Sunt parteneri în programul City Air, primul program național de monitorizare a calității aerului din școli.

Nature Talks susține educația de mediu din România.

 

Leave your comment Submit your comments now