fbpx
5 septembrie 2019

ecOprovocarea – liceeni uniți pentru a proteja mediul

ecOprovocarea este un program de educație de mediu pentru liceenii din toată țara. Începând cu luna octombrie, elevii și profesorii pot forma echipe pentru a se înscrie din partea liceului lor la una dintre cele 5 categorii de concurs.

Pe tot parcursul anului școlar, eco-ambasadorii, cum ne place nouă să îi numim pe cei care aleg să se implice în proiect, fac acțiuni practice de protecția mediului, învață despre mediul înconjurător în cadrul atelierelor din curricula pusă la dispoziție gratuit de ViitorPlus și împărtășesc aceste informații și cu cei din comunitatea lor, prin intermediul campaniilor de conștientizare.

Și pentru că tot acest efort merită răsplătit, cei mai motivați și implicați eco-ambasadori din țară câștigă locuri în tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea, organizată în timpul vacanței de vară.

Tabăra ecOprovocarea este unul dintre momentele speciale ale anului. După multe luni de concurs în care eco-ambasadorii au fost activi în comunitățile locale și ne-au comunicat rezultatele lor doar prin intermediul raportărilor lunare, în tabără avem în sfârșit ocazia să ne cunoaștem și altfel decât vorbind la telefon.

Anul acesta, tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea a avut loc între 27 august și 1 septembrie, la Cheia, județul Prahova, în mijlocul naturii pe care o iubim atât de mult. Au fost alături de noi 107 elevi și profesori din 13 orașe, câștigători ai Concursului Național ecOprovocarea, proiect susținut de Raiffeisen Bank, Eximtur și L’Oreal, și ai Cluburilor ecOprovocarea Călărași și Sălaj, proiect susținut de Tenaris Silcotub. Pe lângă aceștia, au avut ocazia să se întoarcă în tabără și 7 facilitatori și organizatori tineri, aleși dintre vechile generații de eco-ambasadori.

În cele 5 zile petrecute împreună s-au legat prietenii pe viață. Agenda a fost extrem de interesantă, cu lecții despre mediul înconjurător, căutare de comori prin sat, drumeții pe munte, orientare cu busola, petreceri și foc de tabără. Și, foarte important, tabăra a primit în sfârșit o mascotă – broasca țestoasă Timi – care va merge în fiecare an să locuiască cu altă echipă de eco-ambasadori.

Pe lângă acestea, am făcut și un anunț în avan-premieră: Anul acesta vom avea o nouă categorie de concurs, intitulată Grădini multi-funcționale. Eco-ambasadorii prezenți au putut asculta live prezentările unor experți în domeniu, dar nu vă faceți griji – acestea vor fi disponibile în format video pentru toți cei care se vor înscrie în concurs în noua ediție.

Pentru mai multe detalii despre concurs și modalitatea de înscriere, vă rugăm să ne contactați la cep [at] viitorplus.ro

 

Leave your comment Submit your comments now