fbpx
9 mai 2017

Rezultatele campaniei de împăduriri din primavără 2017

Au trecut sărbătorile și am rămas datori cu rezultatele campaniei de împăduriri „Adoptă un copac!” din primăvară: 400 de voluntari au plantat încă 7000 de puieți pentru reabilitarea perdelelor forestiere din comuna Roseti, județul Călărași. Mulțumim companiilor care au sprijinit acest demers: Henkel, ING Bank, Relevance Management, ADP, Microchip, Human Invest, Nomenius, Renania dar și liceelor călărășene Mihai Eminescu și Economic.

Împădurirea din comuna Roseti a fost demarată în toamna 2016.

„Adoptă un copac!” este un proiect care permite oamenilor să se implice în schimbare. Fie printr-o donație cu care creștem suprafața împădurită, fie participând la plantări sau ajutând la organizarea proiectului. Pentru că e nevoie de spații în care să ne asumăm un rol activ și nu mai așteptăm de la alții minuni. Pentru că doar prin implicare directă învățăm și evoluăm. Pentru că munca „la firul ierbii” ne ajută să apreciem și să respectăm mai mult ce ne oferă natura.

„Adoptă un copac!” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România. Se bazează pe atragerea de fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice), cu care se realizează păduri noi, care altfel nu ar exista. Ne concentrăm pe locații din zona rurală, cu deficit de pădure și unde există un interes real din partea administrațiilor locale. Vrem să realizăm cu precădere perdele forestiere, care aduc în plus față de beneficiile pădurii și partea de protecție a drumurilor și creșterea productivității terenurilor agricole.

Cu fiecare persoană care se implică, cu fiecare puiet plantat și îngrjit, facem un pas înainte către viitorul în care ne bucurăm de aer curat, de priveliști verzi, de climă stabilă, de biodiversitate, de armonie între oameni și natură.

Leave your comment Submit your comments now