fbpx

Our Blog

7 ianuarie 2020

Biroul Eco

Biroul Eco

Biroul Eco este un proiect dedicat companiilor care doresc să reducă impactul asupra mediului generat de activitățile din cadrul birourilor, implicând direct angajații. Oferim consultanță și training-uri companiilor pentru dezvoltarea unui sistem funcțional de colectare selectivă a deșeurilor sau de reducere a consumului de resurse (apă/energie).

Începem cu o analiză-diagnostic specifică tipului de clădire și domeniului organizației beneficiare.

În funcție de rezultate propunem un set de măsuri personalizate și ne ocupăm de implementare:

  • crearea/îmbunătățirea infrastructurii de colectare selectivă,
  • dezvoltarea și implementarea unei campanii de comunicare și conștientizare în rândul angajaților,
  • training de specialitate pentru toți angajații,
  • monitorizarea și comunicarea rezultatelor etc.

Urmărim evoluția impactului pe parcursul a minim 3-6 luni și revenim cu măsuri pentru îmbunătățiri, dacă este cazul.

Companii pentru care am dezvoltat Biroul Eco în anii anteriori:

Metro Systems România, Yves Rocher, ING Bank, TenarisSilcotub, MSD, GSK România, GDF SUEZ Energy România și Apa Nova București-Veolia.

7 ianuarie 2019

Bigăr – amenajare ecOturistica

Bigăr – amenajare ecOturistica

În anul 2014, un grup de turiști impresionați de frumusețea cascadei, dar dezamagiți de aspectul neîngrijit, lipsa de informații și facilități pentru turiști, au propus companiei angajatoare un proiect de transformare a zonei. Aceștia lucrau pentru Coca-Cola HBC România, care a decis să-și asume finanțarea principală a proiectului și a ales ViitorPlus partener de implementare.

A urmat, timp de 3 ani, un proiect foarte dificil la nivel de implementare, din cauza complexității juridice, tehnice și multitudinii organizațiilor implicate. Am reușit însă să ducem la bun sfârșit acest triplu parteneriat ONG – public-privat, într-o modalitate care să protejeze și să pună în valoare patrimoniul natural al României dintr-o arie protejată.

Amenajarea eco-turistică din jurul cascadei Bigăr, oferă acum o experiență sigură, placută și educațională turiștilor din zonă dar protejează și arealul natural.

La un an de la amenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr, numărul turiștilor s-a dublat. Dacă în perioada 2016-2017 au vizitat cascada 50.000 de turiști, în intervalul 2017-2018, numărul lor a depășit 100.000.

Reamenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr este un proiect inițiat de Coca‑Cola HBC România, implementat de Asociația ViitorPlus, cu sprijinul companiei CON-A, al Primăriei Bozovici și al Administrației Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, sub umbrela platformei de sustenabilitate După Noi

7 ianuarie 2019

Regenesys

Regenesys

Derulăm proiectul Regenesys din anul 2010 cu scopul de a  promova energia regenerabilă, în special utilizarea energiei solare pentru a încălzi apa menajeră.

Activitatea principală, organizată de cele mai multe ori sub forma unei activități de teambuilding, presupune construcția de colectoare solare cu echipe din cadrul unor companii. Activitățile sunt organizate și facilitate de ViitorPlus, iar colectoarele sunt donate pentru dotarea unor clădiri din comunități locale (ex: cămine pentru copii, grădinițe, școli, internate etc.).

În total 30 de colectoare solare au fost construite cu sprijinul voluntarilor din companiile partenere. Până acum, 29 de colectoare au fost donate pentru:

  • clădiri în care sunt găzduiți copiii de la SOS Satele Copiilor București (20 de colectoare),
  • căminul Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” din Zalău (5 colectoare, 120 de elevi sunt găzduiți anual în internatul liceului),
  • Complexul de Reabilitare Școlară Brădet (4 colectoare, de care beneficiază aproximativ 200 de copii în fiecare lună).
7 ianuarie 2019

Harta Reciclării

Harta Reciclării

Harta Reciclării este prima platformă națională, interactivă, care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile din România, oferind, însă, utilizatorilor, și posibilitatea de a contribui la baza de date a hărții, prin adăugarea de noi puncte de colectare selectivă – dacă acestea nu există deja, sau prin revizuirea celor deja existente, dacă descrierea lor nu este conformă cu realitatea.

Scopul acestui instrument este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic și metal, până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

Noua versiune a Hărții Reciclării este dezvoltată în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, fiind inclusă în campania de educație pentru colectare selectivă După Noi, strângem tot noi. Totodată, Harta Reciclării beneficiază de susținerea Ministerului Mediului și are o componentă educativă si în afara mediului virtual, finanțată prin fonduri europene în cadrul proiectului “There isn’t a PLANet B!”. Vom pregăti și coordona voluntari „eco-ambasadori” care susțin ateliere educaționale pentru 100.000 de elevi și vorbesc cu tinerii la diferite evenimente recreative, culturale, sportive din toată țara.

www.hartareciclarii.ro | facebook.com/HartaReciclarii

7 ianuarie 2019

Eco Provocarea

Eco Provocarea

Eco Provocarea este un program educațional extra-curricular de protecția mediului și dezvoltare personală adresat liceenilor. Are la bază 4 componente principale: Cluburile Eco Provocarea în Călărași și Sălaj, Concursul Național ecOprovocarea, Resurse educaționale pentru profesori și Tabăra de Leadership pentru Mediu.

Cluburile Eco Provocarea se desfășoară pentru al IX-lea an consecutiv în comunitățile Călărași și Sălaj, fiind susținut de TenarisSilcotub.

Concursul Național Eco Provocarea. În anul 2016, Eco Provocarea s-a extins la nivel național cu sprijinul unor sponsori anuali, în anul școlar 2018-2019 fiind susținut de Raiffeisen Bank prin Programul Raiffeisen Comunități 2018.

ecOprovocarea a fost declarat „Cel mai bun proiect educațional de mediu din România”, în 2014 în cadrul Energy Globe Awards.

De-a lungul celor 9 ani de implementare programul Eco Provocarea a adunat sub umbrela sa 3.105 de elevi și profesori ecoambasadori care au organizat activități de reciclare, plantare, igienizare și evenimente educaționale (târguri tematice, campanii de conștientizare, marșuri pentru mediu) care au avut drept impact: 511.271 kg de deșeuri reciclabile, 158.524 puieți plantați, 7.012 saci de deșeuri colectate din natură și 4.098 de evenimente educaționale.

www.ecoprovocarea.ro | www.facebook.com/ecOprovocarea

Vezi testimoniale participanți și cum învățăm și ne distrăm în tabără.

7 ianuarie 2019

RECICLETA

RECICLETA

RECICLETA este o inițiativă de economie socială lansată în anul 2009, ca un serviciu de transport cantități medii de materiale reciclabile (de până la 150kg & 1mc): hârtie, carton, doze plastic PET, folie bax, doze de aluminiu. Asigurăm transportul cu cargo-triciclete și o mașină electrică, care nu poluează aerul, susținând astfel locuri de muncă verzi.

Ne derulăm activitate în Bucuresti, în zona centrală centrală și semi-centrală a Bucureștiului: https://recicleta.ro/inscrieri-companii/

REZULTATE:

  • 780.000 kilograme de materiale reciclabile salvate de la groapa de gunoi sau incinerate;
  • 11.300 arbori maturi salvați de la tăiere prin reciclarea hârtie și a cartonului;
  • 70.000 beneficiari direcți ai programului RECICLETA: elevi, locatari, angajați;
  • 850 entitați firme, scări de bloc și școli, cu contract sau acord de colaborare;
  • 10 locuri de muncă verzi: cargo-recicliști și echipa de suport.
7 ianuarie 2019

Atelierul de Pânză

Atelierul de Pânză

Atelierul de Pânză este o întreprindere socială, cu o experiență de 11 ani în confecționarea de produse textile prietenoase cu mediul și oamenii.

Principalele produse marca Atelierul de Pânză sunt sacoşele reutilizabile din bumbac 100%, (netratat, nevopsit, neînălbit), măștile reutilizabile și diverse produse create din deșeuri textile pre-producţie, care astfel prind o nouă viață. Sacoșele reprezintă o alternativă eco la pungile de plastic de unică folosință, un mare agent poluator, doar în România se estimează un consum anual de 5 miliarde de pungi de plastic.

Pe lângă misiunea de protejare a mediului, Atelierul de Pânză are și o misiune socială, oferind locuri de muncă persoanelor cu dizabilităţi sau cu probleme sociale, persoane în rândul cărora incidenţa șomajului este de 90%.

Încă din anul 2014, Atelierul de Pânză a dobândit statutul de unitate protejată autorizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, statut ce garantează că minimum 30% dintre angajații sunt persoane cu dizabilități.

Începutul anului 2021 a venit cu vești bune: Atelierul a obținut o nouă autorizație pentru unitate protejată (ceea ce înseamnă că instituțiile publice sau companiile care au peste 50 de angajați, pot achiziționa produse de la colegii noștri utilizând fondul taxei pentru dizabilitate). Mai multe detalii legate de aceste beneficiu puteți găsi aici: https://bit.ly/2LRW7zl.

Produsele de calitate și grija pentru mediu și oameni au ajutat Atelierul de Pânză să producă, până în prezent: 267.895 produse din bumbac natur (sacoșe, săculeți, șorțuri etc.), 6.460 produse Puzzletex (salvând astfel peste 2.426 kg de deșeuri textile de la groapa de gunoi) și 26.867 măști reutilizabile produse. De asemenea, în cei 11 ani de activitate, Atelierul a reușit să asigure 17 locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități, având de-a lungul anilor peste 35 de persoane angajate.

Pentru a fi la curent cu ultimele realizări dar și pentru a afla mai multe despre activitatea colegilor noștri, vă invităm să accesați website-ul www.atelieruldepanza.ro și, de asemenea, să nu uitați să îi urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.

17 mai 2016

Adoptă un copac

Adoptă un copac

„Adoptă un copac!” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România.

Atragem fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice) pentru a planta păduri noi, care altfel nu ar exista. Ne concentrăm pe locații din zona rurală, cu deficit de pădure. Creștem cu precădere perdele forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile și de a crește productivitatea terenurilor agricole.

Sub umbrela ViitorPlus, în perioada 2007 -2019, peste 13.100 de voluntari au ajutat la înființarea a 710.000 mp de pădure, în cele mai slab împădurite județe din sudul țării.

 

Viziteaza site-ul AdoptaUnCopac.ro

 

YouTube video