Eco Provocarea

Eco Provocarea este un program educațional extra-curricular de protecția mediului și dezvoltare personală adresat liceenilor. Are la bază 4 componente principale: Cluburile Eco Provocarea în Călărași și Sălaj, Concursul Național ecOprovocarea, Resurse educaționale pentru profesori și Tabăra de Leadership pentru Mediu.

Cluburile Eco Provocarea se desfășoară pentru al IX-lea an consecutiv în comunitățile Călărași și Sălaj, fiind susținut de TenarisSilcotub.

Concursul Național Eco Provocarea. În anul 2016, Eco Provocarea s-a extins la nivel național cu sprijinul unor sponsori anuali, în anul școlar 2018-2019 fiind susținut de Raiffeisen Bank prin Programul Raiffeisen Comunități 2018.

ecOprovocarea a fost declarat „Cel mai bun proiect educațional de mediu din România”, în 2014 în cadrul Energy Globe Awards.

De-a lungul celor 9 ani de implementare programul Eco Provocarea a adunat sub umbrela sa 3.105 de elevi și profesori ecoambasadori care au organizat activități de reciclare, plantare, igienizare și evenimente educaționale (târguri tematice, campanii de conștientizare, marșuri pentru mediu) care au avut drept impact: 511.271 kg de deșeuri reciclabile, 158.524 puieți plantați, 7.012 saci de deșeuri colectate din natură și 4.098 de evenimente educaționale.

www.ecoprovocarea.ro | www.facebook.com/ecOprovocarea

Vezi testimoniale participanți și cum învățăm și ne distrăm în tabără.