Atelierul de Pânză

Atelierul de Pânză este o întreprindere socială, cu o experiență de 9 ani de zile în confecționarea de produse textile prietenoase cu mediul și oamenii.

Principalele produse marca Atelierul de Pânză sunt sacoşele reutilizabile din bumbac 100%, netratat, nevopsit și diverse produse create din deșeuri textile pre-producţie, care astfel prind o nouă viață. Sacoșele reprezintă o alternativă eco la pungile de plastic de unică folosință, un mare agent poluator, doar în România se estimează un consum anual de 5 miliarde de pungi de plastic.

Pe lângă misiunea de protejare a mediului, Atelierul de Pânză are și o misiune socială, oferind locuri de muncă persoanelor cu dizabilităţi sau cu probleme sociale, persoane în rândul cărora incidenţa șomajului este de 90%.

Încă din anul 2014, Atelierul de Pânză a dobândit statutul de unitate protejată autorizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, statut ce garantează că minimum 30% dintre angajații sunt persoane cu dizabilități.

Produsele de calitate și grija pentru mediu și oamenilor au ajutat Atelierul de Pânză să producă, până în prezent, peste 210.000 sacoșe de bumbac, să reutilizeze peste 1.350 kg deșeuri textile și să asigure 5 locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități, având de-a lungul anilor de activitate peste 26 persoane angajate.

Pentru mai multe detalii și informații accesați www.atelieruldepanza.ro sau   https://www.facebook.com/atelieruldepanza