Atelierul de Pânză

Atelierul de Pânză este o întreprindere socială, cu o experiență de 11 ani de zile în confecționarea de produse textile prietenoase cu mediul și oamenii.

Principalele produse marca Atelierul de Pânză sunt sacoşele reutilizabile din bumbac 100%, netratat, nevopsit și diverse produse create din deșeuri textile pre-producţie, care astfel prind o nouă viață. Sacoșele reprezintă o alternativă eco la pungile de plastic de unică folosință, un mare agent poluator, doar în România se estimează un consum anual de 5 miliarde de pungi de plastic.

Pe lângă misiunea de protejare a mediului, Atelierul de Pânză are și o misiune socială, oferind locuri de muncă persoanelor cu dizabilităţi sau cu probleme sociale, persoane în rândul cărora incidenţa șomajului este de 90%.

Încă din anul 2014, Atelierul de Pânză a dobândit statutul de unitate protejată autorizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, statut ce garantează că minimum 30% dintre angajații sunt persoane cu dizabilități.

Produsele de calitate și grija pentru mediu și oameni au ajutat Atelierul de Pânză să producă, până în prezent: 237.300 sacoșe de bumbac, 6.180 produse Puzzletex (salvând astfel peste 2.300 kg de deșeuri textile de la groapa de gunoi), peste 15.250 măști reutilizabile produse și să asigure 17 locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități, având de-a lungul anilor de activitate peste 35 de persoane angajate.

Pentru a fi la curent cu ultimele realizări dar și pentru a afla mai multe despre activitatea colegilor noștri, vă invităm să accesați website-ulwww.atelieruldepanza.ro și, de asemenea, să nu uitați să îi urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.