Bigăr – amenajare ecOturistica

În anul 2014, un grup de turiști impresionați de frumusețea cascadei, dar dezamagiți de aspectul neîngrijit, lipsa de informații și facilități pentru turiști, au propus companiei angajatoare un proiect de transformare a zonei. Aceștia lucrau pentru Coca-Cola HBC România, care a decis să-și asume finanțarea principală a proiectului și a ales ViitorPlus partener de implementare.

A urmat, timp de 3 ani, un proiect foarte dificil la nivel de implementare, din cauza complexității juridice, tehnice și multitudinii organizațiilor implicate. Am reușit însă să ducem la bun sfârșit acest triplu parteneriat ONG – public-privat, într-o modalitate care să protejeze și să pună în valoare patrimoniul natural al României dintr-o arie protejată.

Amenajarea eco-turistică din jurul cascadei Bigăr, oferă acum o experiență sigură, placută și educațională turiștilor din zonă dar protejează și arealul natural.

La un an de la amenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr, numărul turiștilor s-a dublat. Dacă în perioada 2016-2017 au vizitat cascada 50.000 de turiști, în intervalul 2017-2018, numărul lor a depășit 100.000.

Reamenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr este un proiect inițiat de Coca‑Cola HBC România, implementat de Asociația ViitorPlus, cu sprijinul companiei CON-A, al Primăriei Bozovici și al Administrației Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, sub umbrela platformei de sustenabilitate După Noi