fbpx
26 iunie 2017

ecOprovocarea – tinerii au adus noi rezultate remarcabile pentru natură

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă –  anunță rezultatele de mediu și premiile obținute de liceeni din toată țara, la finalul competițiilor educaționale Cluburile ecOprovocarea” și „Concursul Național ecOprovocarea.

 Asociația ViitorPlus a derulat și anul acesta competițiile Cluburile ecOprovocarea” și „Concursul Național ecOprovocarea, componente ale programului de educație non-formală și extrașcolară „ecOprovocarea, aflat deja la a VII-a ediție. Noutatea a fost extinterea programului în 43 de licee din 33 de județe, față de 3 județe în anul anterior.

Cluburile ecOprovocarea”, derulat de ViitorPlus cu susținerea TenarisSilcotub, a inclus participanți din 4 licee din Călărași și Zalău. 94 de elevi și profesori au participat ,la ateliere non-formale despre mediu și, organizați în echipe, au avutactivități practice de ocrotire a mediului, sub îndrumarea unor coordonatori locali. Cele mai bune echipe din Călărași au fost  echipa de reciclare din cadrul Colegiului Economic și echipa de plantare de arbori a Liceului Teoretic „Mihai Eminescuiar cele mai bune echipe din Zalău au fost echipa de îngrijire a spațiului verde și echipa ce a organizat târguri cu schimburi de obiecte reutilizabile, din cadrul Colegiului Naţional Silvania, și echipa de igienizare (curățare a spațiului verde) a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul. Cei mai buni 38 de elevi si profesori vor participa în această vară, cu susținerea TenarisSilcotub, la Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea.

În cadrul Concursului Național ecOprovocarea” peste 608 elevi și profesori din țară au derulat activități practice de protejare a naturii, ghidați doar prin intermediul platformei online ecoprovocarea.ro. Compețiția a fost mare în rândul celor 58 de echipe înscrise, iar cele care au avut cele mai bune rezultate, sunt: echipa de reciclare și cea de igienizare din Colegiul Mihail Cantacuzino, Sinaia; echipa de plantare de arbori a Liceului Teoretic Carei; echipa de îngrijire a spațiului verde din Liceul Tehnologic Axiopolis, Cernavodă; și echipa ce a organizat târguri cu schimburi de obiecte reutilizabile a Liceului Tehnologic Elena Caragiani” din TecuciCei mai buni 25 de elevi si profesori vor participa în această vară, cu susținerea Henkel România, la Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea.

Împreună, tinerii liceeni au obținut rezultate remarcabile pentru natură: aproape 8.000 de voluntari implicați, 45.000 kg de deșeuri reciclate, 25.700 de puieți plantați, 1.370 de saci de deșeuri colectate din natură, au fost amenajate spațiile verzi cu aproape 7.350 de plante ornamentale și arbuști,  au organizat 126 de târguri cu schimburi de obiecte pentru promovarea reutilizării.

„Dacă ar fi să rezum în doar câteva cuvinte ce a însemnat pentru mine ecOprovocarea, acestea ar fi: informații, deprinderi, oameni si activități. A fost o experiență inedită, am avut foarte multe de învățat, am extrem de multe amintiri frumoase, am cunoscut oameni extraordinari, am văzut câtă muncă este în spate, și am învățat ce înseamnă de fapt să fii un lider. Mulțumesc, Cluburile ecOprovocarea pentru șansa oferită!”, a menţionat Sorina Curelea, elevă în clasa a XII-a, în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași.

Ne dorim să continuăm programul și pe viitor pentru a forma noi generații de lideri, cu o atitudine proactivă în domeniul ecologiei, cu entuziasm și rezultate la fel de bune ca și până acumDe aceea, suntem deschiși la parteneriate cu companii din toată țara, care-și doresc să susțină implicarea și formarea tinerilor din județele în care activează., a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului ecOprovocarea” al Asociației ViitorPlus.

EcOprovocarea este un program complex de educație non-formală și extrașcolară, format din mai multe componente corelate: Cluburile ecOprovocarea din Călărași și ZalăuConcursul Național ecOprovocarea la care se pot înscrie elevi și profesori din toată țara; Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea unde pot veni tinerii interesați de ecologie; Resurse pentru Profesori – materiale educaționale digitale ce pot fi descărcate gratuit de către orice profesor; ecObiblioteca elevilor – o bibliotecă virtuală cu clipuri video și articole pentru toți pasionații de protejarea naturii.

În acest clip se pot descoperi bucuria și interesul cu care s-au implicat elevii și profesorii voluntari din edițiile anterioare ale programului ecOprovocarea. Pentru mai multe fotografii din cadrul activităților de protecție a mediului, accesați pagina de Facebook a programului.

Leave your comment Submit your comments now