fbpx

CEZ

Maratonul Olteniei este o inițiativă lansată din dorința de a instala panouri fotovoltaice pentru fermierii și producătorii locali din Oltenia.

În scopul îndeplinirii acestui obiectiv, Viitor Plus a organizat un maraton cu invitație deschisă pentru a alerga la Maratonul Olteniei, în Râmnicu Vâlcea.
Viitor Plus a fost una dintre cele trei initiative pentru care s-a putut alerga la maratonul organizat de CEZ prin intermediul noii lor platforme de responsabilitate socială „Energie pentru Bine”– în anul în care aniversează 10 ani de fapte bune la Maratonul Olteniei.

Platforma a reunit proiecte care aduc soluții pentru educație, mediu, dezvoltare durabilă și alte astfel de inițiative.

Astăzi, panourile fotovoltaice sunt complet funcționale și produc energie verde necesară pentru cultivarea pământului în cele două ferme. Prin această inițiativă, compania energetică și-a propus să vină în sprijinul agricultorilor din zona Olteniei care se confruntă cu problema din ce în ce mai severă a secetei. Energia produsă de panourile fotovoltaice va putea fi folosită pentru sistemele de irigații care trebuie să compenseze lipsa apei din surse naturale.

În iulie 2022 Viitor Plus a ajutat la alimentarea cu energie verde pentru gospodăriile a doi fermieri mici din Dolj și Olt cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Proiectul a fost implementat de Viitor Plus și a constat în montarea panourilor oferite de CEZ, în campania “Sădim energie pentru viitor”. Harta cu energie verde este completată de investiția în alte 10 centrale fotovoltaice donate de companie instituțiilor de învățământ din 9 județe.

CEZ și Asociația Viitor Plus s-au ocupat de toate demersurile necesare acestui proces, de la montajul panourilor și până la încheierea contractelor de prosumatori. Astăzi, panourile fotovoltaice sunt complet funcționale și produc energie verde necesară pentru cultivarea pământului în cele două ferme.

Prin această inițiativă, compania energetică și-a propus să vină în sprijinul agricultorilor din zona Olteniei care se confruntă cu problema din ce în ce mai severă a secetei. Energia produsă de panourile fotovoltaice va putea fi folosită pentru sistemele de irigații care trebuie să compenseze lipsa apei din surse naturale.