Raport anual 2011

Raport anual 2011

„La 5 ani de la debutul asociației noastre pe tărâmurile românești ale dezvoltării durabile am parcurs deja primii pași pe o “poteca” nouă, cea a întreprinderilor sociale. Un drum care sperăm să aducă “atenția reflectoarelor” asupra unui concept aflat la început în România.Este puțin cunoscut faptul că legea Asociațiilor și fundațiilor, permite acestora să desfășoare activitate economică, în scopul susținerii activității non-profit,  aceasta fiind o modalitate de pornire a unei întreprinderi sociale, care astfel să servească de fapt scopului din statutul ONGului. O altă modalitate, este ca atunci când începi o afacere nouă, să gândești produse/servicii care deservesc un scop social sau de mediu, alături de cel al profitabilității.

În ViitorPlus ne regăsim în prima situație, prin două inițiative începute acum 2 ani de zile, “Recicleta” și “Atelierul de Pânză”, pe care le dorim active permanent, pe termen lung și independente financiar, poate chiar în postura de contributori la alte activități non-profit ale asociației. Pentru noi, o sacoșa de pânză sau un serviciu de colectare pentru reciclare e mai mult decât atât: vrem ca produsul să genereze un consum minim de resurse naturale, un impact negativ minim asupra mediului și să creeze locuri de muncă pentru persoane aflate în dificultate.

Concluzionăm încă un an de activitate ViitorPlus, prin a mulțumi tuturor oamenilor și organizațiilor care prin munca lor, idei, timp, resurse materiale investite, au făcut posibile rezultatele pe care vi le prezentăm acum și de care suntem foarte mândri. Fără voi, totul nu ar fi decât un simplu vis, însă împreună reușim să aducem în realitate bucățică cu bucățică. Vă suntem recunoscători!” , Teia Gavrilescu – Președinte ViitorPlus