box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Proiecte

REGENESYS

 
Prezentare REGENESYS
Soarele răsare şi pentru copii
Angajații Porsche Finance Group au construit colectoare solare pentru SOS Satele Copiilor România

Încălzirea globală: se întâmplă... ACUM!

Fiecare dintre noi este conştient de schimbările climatice care se fac simţite în prezent, acestea fiind mai evidente în ultimii 20 de ani. Media temperaturii pe întregul glob este în creştere, apar fenomene meteorologice extreme, gheţarii se topesc şi atmosfera se schimbă. Conform studiilor ştiinţifice, răspunzătorii pentru aceste fenomene, suntem chiar noi, oamenii. Arderea combustibililor fosili, emisia dioxidului de carbon în atmosferă, precum şi desfăşurarea altor activităţi umane, se resfrâng în mod negativ asupra mediului prin producerea efectului de seră şi încălzirea suprafeţei Pământului. Rezultatul se numeşte "încălzire globală" şi este, în cea mai mare parte, determinată de producerea şi consumarea unor cantităţi uriaşe de energie neregenerabilă.

De ce ne-ar păsa?

Cel mai important este că trăim cu toţii pe această planetă minunată, numită Terra. Dacă ea are de suferit, avem şi noi de suferit. Suntem dependenţi de resursele pe care ni le oferă, suntem dependenţi de aerul pe care îl respirăm, de apa pe care o bem, de solul, lumina şi ploaia care ne facilitează oferirea hranei. Pe scurt supravieţuirea noastră depinde chiar de noi.

Una dintre Soluţii - energiile regenerabile

Energiile regenerabile sunt forme de energie provenite chiar de la natură -  lumina solară, puterea vântului şi a apei şi căldura geotermală. Acestea pot fi captate de către oameni, utilizând diferite procedee şi tehnici, care ulterior sunt transformate în energie electrică şi termică. Folosirea acestor tipuri de energii, reduc impactul asupra mediului, deoarece nu se ard combustibili, iar astfel sunt înregistrate zero emisii de gaze toxice cu efect de seră.

 

PROIECTUL REGENESYS

 Deoarece ne pasă de conservarea mediului şi de reducerea consumului de resurse naturale, am iniţiat REGENESYS - unul dintre cele mai noi proiecte ViitorPlus, care are ca scop principal echiparea unor clădiri din comunităţi locale (tabere de copii, grădiniţe, şcoli, etc.) cu colectoare solare, în vederea încălziri apei menajere.

Sesiunile de realizare a colectoarelor solare pot fi realizate atât sub formă de teambuilding, cât şi sub formă simplă de voluntariat.

 

Doneaza pentru ViitorPlus


Comentarii
box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă