fbpx

Persoane fizice – 3.5%

Susține dezvoltarea proiectelor ViitorPlus cu 3,5%!

Decide acum ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul tău pe venit, pe care l-ai achitat statului în 2020 și-l vei achita și în 2021!

Sprijină proiectele de împădurire, reciclare, educație de mediu pentru elevi și păstrarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități fizice și cu probleme sociale!

Alege să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către ViitorPlus! Detalii despre rezultatele noastre în anul 2020. 3,5% din impozitul tău înseamna o resursă care ne ajută să creştem aceste rezultate!

 

Cum redirecţionezi 3,5%? 

 PASUL 1: Determini tipul/tipurile de venituri avute și alegi formularul potrivit pentru completare.

 A. Dacă ai venituri din salarii și asimilate, pensii, și/sau din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă pentru care impozitul se reține la sursă, atunci completezi formularul 230 cu secțiunile II.A.1 și II.B pct.2 precompletate cu datele ViitorPlus.

B. Dacă ai realizat venituri din activități independente/activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit, drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real și/sau din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit, atunci completezi formularul 230 cu secțiunea III pct.2 precompletată cu datele ViitorPlus.

Aici sunt instrucțiunile detaliate despre formularul 230, puse la dispoziție de ANAF.

C. Dacă în 2020 ai avut (şi) venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, PFA, drepturi de autor etc.), completezi declarația unică privind impozitul pe venit. La capitolul 1 se completează anul 2020, se bifează căsuța de la secțiunea I.6.

Se va activa pagina necesară completării datelor pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Astfel, la secțiunea I.6.1 pct.A.1. bifează căsuța, iar la I.6.2 completează datele noastre: ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă | CIF: 18654032 | Cont Lei: RO61INGB0000999904714498

PASUL 2: Completezi formularul tipărit sau pe cel digital.

Formularul 230 – îl tipărești, completezi datele personale la Punctul I si semnezi formularul (cu albastru). Câmpul care face referire la completarea unei sume, poate fi lăsat liber. Suma va fi calculată de către Administraţia Financiară.

Declarația unică se completează în format digital.

 

PASUL 3: Depui formularul sau ni-l trimiți nouă pentru depunere.

Declarația unică se depune în spațiul virtual.

Formularul 230 – Ai următoarele opţiuni:

-îl laşi SAU îl trimiți, iar noi îl trimitem la Administraţia Financiară de care aparţii cu domiciliul, înainte de 30 iunie;
-îl depui personal la Administraţia Financiară de care aparţii cu domiciliul, înainte de 30 iunie;
-îl trimiţi prin poştă cu scrisoare recomandată cu o confirmare de primire la adresa Administratiei Financiare de care apartii, înainte de 30 iunie.

 

Aici vezi arondarea localităților și adresele administrațiilor financiare

DETALII LA valentin.butanche@viitorplus.ro.

 

 

Cum completezi formularul 230 deși documentul nu este editabil: