fbpx

Regenesis

Programul Regenesis a fost creat cu scopul de a promova, educa și dezvolta infrastructură de generare a energiei din surse regenerabile pentru diverse grupuri de beneficiari sociali, precum grădinițe, școli, familii nevoiașe etc. Dacă în primii ani din program ne-am concentrat pe construcția manufacturată a colectoarelor solare pentru încălzirea apei, în ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pentru a produce electricitate de la soare.

Până la finalul anului 2023 am ajuns la peste 2200 de beneficiari sociali, cu 536 de colectoare solare și panouri fotovoltaice instalate. Iată pe scurt despre fiecare din aceste proiecte:

Pe 8 februarie 2024 am inaugurat cea mai mare centrală fotovoltaică instalată într-o școală din mediul rural din România în Ișalnița, județul Dolj, cu finanțare OMV Petrom.

Energia verde generată va acoperi consumul școlii și grădiniței „Eliza Opran”, iar economiile bugetare astfel realizate vor putea acoperi alte costuri educaționale.

În 2022 și 2023 am derulat campania Energie verde pentru educație, în parteneriat cu OMV Petrom, prin care am instalat panouri fotovoltaice la școala din Poduri (jud. Bacău), liceul Ioan Cotovu din Hârșova (jud. Constanța), Colegiul Național I.C. Brătianu din Pitești (jud. Argeș) și școala și grădinița Eliza Opran din Ișalnita (jud. Dolj), acesta fiind și cel mai mare sistem instalat cu fonduri private într-o școala din mediul rural din România.

Tot în 2022, Viitor Plus a fost una dintre cauzele pentru care sportivii au alergat la Maratonul Olteniei organizat de CEZ, companie cu susținerea căreia am instalat alte 10 centrale fotovoltaice în 9 județe în campania “Sădim energie pentru viitor”.

De asemenea, în 2022 proiectul Reciclează hârtia și poți câștiga bani pentru tine și pentru scara ta, organizat de Recicleta și susținut de Kaufland România s-a finalizat cu instalarea a 10 panouri solare pentru o scară de bloc din sectorul 2 din București.

2020 – proiectul Pod cu pod luminezi o casă în parteneriat cu Ariel și Carrefour

Au așteptat asta o viață întreagă. Și aproape se resemnaseră cu gândul că nu vor beneficia vreodată de energie electrică. Însă de curând au reușit să aprindă pentru prima dată lumina în case.

Este vorba despre locuitori din comuna Scărișoara, cărora Ariel și Carrefour, în parteneriat cu Viitor Plus – asociația pentru dezvoltare durabilă, le-au asigurat această necesitate de bază în cadrul campaniei POD cu POD luminezi o casă.

Pod cu Pod luminezi o casă

2017 – proiecte Regenesis în parteneriat cu Electrica și ING Bank

În 2017 am construit 5 colectoare solare în teambuldinguri cu angajații Electrica și ING Bank. Dintre acestea, 4 colectoare au fost instalate la Centrul de Terapie din Complexul de Reabilitare Școlară Brădet, județul Brașov.

În iunie 2014 am finalizat și dat în funcțiune 4 instalații de încălzire a apei cu energie solară pentru 4 case sociale din cadrul asociației SOS Satele Copiilor București.

2013 cu ocazia „Zero Emission Day” în parteneriat cu Porsche Finance Group

În 2013 au organizat o activitate de teambuilding pentru angajații Porsche Finance Group în care care au construit 10 colectoare solare. Acestea au fost donate complexului de case familiale din SOS Satele Copiilor Bucureşti.

În 2012 au fost construite 2 noi colectoare solare cu sprijinul angajaților L’Oreal Paris România, iar alte 5 colectoare construite în anii anteriori au fost donate și instalate pe clădirea căminului Liceului Teoretic Gheorghe Șincai din Zalău.

2011 Soarele răsare și pentru copii

Un proiect Regenesis în parteneriat cu GDF Suez Energy România, L`Oreal Paris România și Rompetrol

În 2011 am dotat cu 8 colectoare solare și cu instalația de colectare a apei încălzite pentu 70 de copii de la grădinița SOS Satele Copiilor din București și pentru 8 locatari ai unei case familiale din acest complex.

2010 Soarele răsare și pentru copii

Un proiect Regenesis în parteneriat cu Rompetrol

„Soarele răsare și pentru copii”a fost primul proiect din programul Regenesis cu scopul de a oferi energie electrică nepoluantă pentru copiii din casele SOS Satele Copiilor din București.