box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Companii

20sponsorizare

 
20sponsorizare
100 fapte de sustenabilitate
 

 

Descarcă aici contractul de completat pentru sponsorizare. Dacă ai nevoie de informații suplimentare, te rugăm să ne contactezi pe viitorplus [at] viitorplus.ro sau la numărul de telefon 0729.040.079.


LEGEA SPONSORIZĂTII ȘI CODUL FISCAL

Legea sponsorizării și Codul fiscal permit societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit să ofere sponsorizări ONG-urilor și să beneficieze de facilități fiscale, în anumite condiții prevăzute de lege. Cheltuiala cu sponsorizarea oferită nu este o cheltuială deductibilă fiscal, dar poate reprezenta un credit fiscal, adică poate reduce impozitul pe profit de plată cu suma integrală a sponsorizării oferite. Companiile care oferă sponsorizarea trebuie să aibă o cifră de afaceri de minim 1 milion de Euro și pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit, în limita a 5‰ din cifra de afaceri.

 

Astfel, facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului să plătească efectiv suma respectivă către o organizație fără scop lucrativ și nu în contul impozitului pe profit. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului.

Vezi aici detalii oferite de Ernst & Young România despre Legea sponsorii (32/1994) și Codul fiscal (227/2015), cu modificarile și completările ulterioare. Dacă ești curios cum susțin alte companii ONG-urile prin această facilitate fiscală, descarcă și rezumatul studiului realizat de EY România, în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare și HOSPICE Casa Speranței.

---

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – este o organizație non-profit cu o experiență de 13 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt Adoptă un copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Bigăr - amenajare eco-turistică, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: "Redescoperim împreună legătura cu natura şi investim în ceea ce lăsăm în urma noastră".

Detalii despre activitatea pe care o derulăm poți vedea în Rapoartele noastre anuale.

www.atelieruldepanza.ro | www.recicleta.ro | www.ecoprovocarea.ro | www.hartareciclarii.ro

 

 


box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă