box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Proiecte inchise

Dezbaterea tinerilor pentru o viata sanatoasa

 
Dezbaterea tinerilor pentru mediu
Dezbaterea tinerilor pentru o viata sanatoasa
Turul sustenabilităţii
Alte informatii utile info

ViitorPlus – Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă organizează pentru al doilea an consecutiv un proiect educaţional pentru elevii din ciclul gimnazial, liceal și universitar, din Sălaj, Călărași, Prahova, Teleorman, București și Brașov. Noul proiect, ,,Dezbaterea tinerilor pentru o viaţă sănătoasă”, are scopul de a crea un cadru de interacțiune și de dezbatere pentru tineri, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos și a antreprenoriatului. Evenimentul are loc la Hotel Cheia, din staţiunea Cheia, județul Prahova, în perioada 26 august-1 septembrie. Proiectul este posibil datorită finanțării oferite de Uniunea Europeană, prin programul Tineret în Acțiune, și sponsorizării oferite de compania TenarisSilcotub.

Proiectul va implica 100 de participanţi, din cele 6 județe, care, pe parcursul seminarului, vor participa la dezbateri despre provocările de a avea un stil de viață sănătos, în societatea noastră, training-uri, jocuri de rol şi brainstorming-uri, dar şi evenimente în aer liber, activități sportive, drumeții montane și competiții.

În cadrul evenimentului, tinerii vor lucra în echipă, pentru conceperea ghidului “Viață tânără și sănătoasă” – un ghid făcut de tineri pentru tineri, pentru un stil de viață sănătos. Participantii vor învăţa să-şi formeze abilități antreprenoriale de bază și îşi vor însuși cunoștințe despre întreprinderile sociale, se vor implica într-un dialog cu reprezentanți ai administrațiilor locale şi ai altor organe de decizie, din zonele în care locuiesc, privind problemele și soluțiile necesare pentru ca tinerii să aibă un stil de viață sănătos și oportunități profesionale.

 De asemenea, participanții din zonele rurale (12 localități din 4 județe) vor lucra la dezvoltarea unor planuri de acțiune, care să le permită identificarea unor practici agricole sustenabile, în rândul micilor producători locali de alimente, iar participanții din mediul urban (5 orașe) vor lucra la dezvoltarea unor planuri de acțiune pentru a putea studia piața potențialilor cumpărători de alimente sănătoase, produse local. Activităţile practice gândite de participanți, în cadrul seminarului, vor fi implementate în comunitățile din care participanții fac parte, în toamna anului 2013.

Acest proiect este o continuare a „Dezbaterii tinerilor pentru mediu”, derulată în luna august 2012, ce a avut drept scop îmbunătățirea cunoștințelor legate de mediu ale tinerilor, dezvoltarea de către aceştia a unor proiecte de protecţie a mediului, ce au fost puse in aplicare in toamna anului 2012, şi dezvoltarea manualului „Cum să fii responsabil ca tânăr în problemele de mediu”.

Mai multe detalii despre proiect pe https://tineripentrumediu.ro/.


box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă