box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Proiecte inchise

Dezbaterea tinerilor pentru mediu

 
Dezbaterea tinerilor pentru mediu
Dezbaterea tinerilor pentru o viata sanatoasa
Turul sustenabilităţii
Alte informatii utile info

Proiectul educaţional ,,Dezbaterea tinerilor pentru mediu”, dezvoltat în anul 2012, a avut ca scop crearea unui cadru de interacțiune și dezbatere pentru tineri cu privire la misiunea acestora în ceea ce privește provocările de mediu globale cum sunt schimbările climatice, managementul deșeurilor, protejarea biodiversitații și transportul sustenabil. Participanții au avut oportunitatea de a discuta despre rolul și implicarea pe termen lung a tinerilor în problemele actuale de mediu din comunitățile lor, să găsească și să implementeze soluții practice și să pună bazele unei rețele naționale preocupată de problemele de mediu. A fost o oportunitate pentru tineri și autoritățile locale de a-și împărtăși experiența și de a învăța unii de la alții.

În cadrul proiectului ,,Dezbaterea tinerilor pentru mediu” a avut loc și un seminar la care au participat peste 80 de tineri, în perioada  6-12 august 2012, la Cheia (Prahova), hotel Cheia.

Rezultatele seminarului:

  • Reprezentanții fiecărei comunități locale (liceeni din Zalău, Călărași, București) au dezvoltat planul unor proiecte de protecția mediului.
  • S-au pus bazele unei rețele naționale de tineri activi în protecția mediului.
  • S-a dezvoltat manualul practic “Cum poți să fii responsabil ca tânăr în problemele de mediu” cu implicarea participanților.
  • Au fost dezvoltate abilitățile de lucru în echipă, comunicare, leadership, planificare și organizare de proiecte a tinerilor participanți la seminar.
  • A fost stimulate atitudini și valori de implicare în comunitate, proactivitate, învățare activă și leadership.
  • A crescut nivelul de cunoștințe pe problemele de mediu a participanților.
  • A fost facilitată interacțiunea și dezbaterea pe teme de mediu cu Primarul Municipiului Călărași, un reprezentant al Coaliției de mediu și un reprezentant al companiei TenarisSilcotub.
  • Crearea unui mediu plăcut pentru socializare, învățare activă și bună dispoziție.

Proiectul educaţional ,,Dezbaterea tinerilor pentru mediu” a fost organizat de ViitorPlus, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Tineret în Acțiune și cofinanțat de TenarisSilcotub.

Tineret în Acţiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte culturale, ecologice, media, sociale, sportive, de cultură civică, etc. Proiectele pot fi propuse de organizaţii neguvernamentale, instituţii publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii, şcoli speciale pentru tineri cu dizabilităţi şi grupuri informale de tineri. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.

Organizator Finanţator Sponsor
Logo ViitorPlus TIA TenarisSilcotub

 

Doneaza pentru ViitorPlus


box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă