box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Evenimente sportive

Florin Stanciu - 4 maratoane intr-o singura zi

 
Transmaraton 2014
Petrom Bucharest International Half Marathon 2014
Crosul Padurii 2014
Alte informatii utile info

FLORIN STANCIU - omul care va alerga aproape 4 maratoane (150 km) într-o singură zi pentru ViitorPlus şi Pachamama România, având un scop caritabil bine definit, să ajute Pădurea Copiilor şi Drepturile Naturii! Alergarea va începe în seara zilei de 6 octombrie 2012, pe distanţa Pitești - Bucureşti şi apoi, după o scurtă pauză, Florin va participa la Maratonului Internaţional Bucureşti 2012.


Florin StanciuPOVESTEA LUI FLORIN

Florin Stanciu este un om obişnuit de 39 de ani. Este mecanic auto şi trăieşte în Priboieni într-o mică, dar frumoasă, comună de lângă Piteşti, unde îşi petrece zilele având grijă de gospodărie şi de tatăl său.

Acum trei ani a început să alerge pe dealurile din spatele curţii şi a constatat că i-a placut. A început cu puţin: 1 kilometru, apoi doi şi trei.  După fiecare alergare se simţea din ce în ce mai bine şi mai puternic. Mai mult, a simţit şi o schimbare psihologică: se simţea mai bun, mai liniştit, mai înţelegator şi mai aproape de Dumnezeu. Alergând pe coastele dealurilor, a început să observe frumuseţea naturii din jurul său: animalele, păsările care cântau, adierea vântului.

Practicarea sportului a adus şi o schimbare a viziunii sale asupra vieţii: a realizat importanţa sportului şi a alimentaţiei corecte şi naturale asupra sănătăţii.

În mai puţin de un an, a ajuns să participe la Maratonul Internaţional al Bucureştiului unde a alergat toţi cei 42 de kilometrii în 3 ore şi jumătate. La doua saptămâni după maraton a făcut prima cursă de ultramaraton: 100 de km între Bucureşti şi Piteşti, de-a lugul drumului DN7. Singur, fără echipă de suport, doar cu un rucsac în spate, o umbrelă şi muzică în căşti, a vrut să vadă care îi sunt limitele. A constatat atunci, că nu era pregătit pentru o astfel de cursă, dar cu o ambiţie de fier nu a renunţat până a ajuns acasă. A alergat timp de 12 ore.

Cea mai grea cursă pe care a făcut-o vreodată a fost pe acelaşi traseu Bucureşti-Piteşti; chiar la plecare s-a impiedicat şi a căzut pe asfalt. Cu genuchii juliţi a continuat totuşi alergarea. În cuvintele lui "M-am lovit, am suferit, nu am renunţat!"

PĂDUREA COPIILOR este o campanie ce îşi propune să planteze câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România pe terenurile degradate din sudul ţării. Pădurea  aceasta a început deja să crească în comuna Poroschia, jud. Teleorman din acest an, însă sunt mii de puieţi ce ar trebui plantaţi şi îngrijiţi an de an, pentru ca nou-născuţii din fiecare an să se poată bucura de o pădure a lor atunci când vor fi adulţi. 

CAMPANIA PRIVIND DREPTURILE NATURII îşi propune să creeze o mişcare populară care să aducă recunoaştere şi acceptare globală a Drepturilor Naturii. Un pas esenţial pentru a se produce acest lucru este reprezentat de introducerea unui sistem de jurisprudenţă prin care Natura să fie tratată ca o entitate fundamentală, ce se bucură de drepturi, şi nu ca o proprietate ce este exploatată după bunul plac.


box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă