box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottom


Newsletter ViitorPlus
Alege categoriile de newsletter la care vrei să te abonezi şi introdu adresa ta de e-mail.

box_bottom

ViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Despre noi

Redirecţionează 2% din impozit

 
Istoric
Echipa
Ce ne propunem
Alte informatii utile info

Sustine dezvoltarea proiectelor ViitorPlus cu 2%!

Participă cu 2% din impozitul tău pe venitul din 2017 la proiectele ViitorPlus de împădurire, reciclare, educaţie, promovarea unui stil de viaţă sănătos şi păstrarea locurilor de munca pentru 7 persoane cu dizabilităţi fizice şi probleme sociale!

PANA PE 15 IULIE 2018 Toate persoanele care obtin venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor, profesii liberale), chirii, agricultura, investitii sau jocuri de noroc au obligatia depunerii la ANAF a “declaratiei unice” prin care aceste venituri sunt taxate (impozit pe venit si, in functie de atingerea plafonului, contributii la asigurari sociale si sanatate). Aceasta declaratie inlocuieste 7 alte formulare – 200, 201, 220, 221, 600. 604 si 605. Chiar daca ati depus unul din aceste formulare la inceput de an, trebuie sa realizati si depunerea declaratiei unice!

Fiind o modalitate noua de depunere, in 2018 termenul este pana la 15 iulie, iar din 2019 pana la 15 martie. Anul acesta se mentioneaza ca fiind acceptata si varianta de depunere printata, dar deja stim de la cateva ANAFuri ca accepta doar varianta electronica (formularul completat si predat apoi pe un CD-ROM) sau incarcarea formularului direct pe site-ul lor, in contul individual pe care il poate avea oricine pe Spatiul Privat Virtual (SPV), varianta cea mai usoara si ecologica :) 

Despre COMPLETARE:

Varianta care se poate completa electronic (pdf editabil) a fost pusa la dispozitie de ANAF din mai 2019 si o puteti descarca de aici - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/declaratie_unica.html (“Soft A”)

Dupa descarcare, se completeaza atat cu informatii despre veniturile realizate in 2017 cat si cele estimate pentru 2018. Instructiuni de completare aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/D212_OPANAF_888_2018.pdf

Dupa descarcare si completare este important sa validati documentul (sa nu fie erori in completare, butonul se gaseste pe prima pagina, sus), apoi sa-l salvati.

Ultimul pas – depunerea lui

  1. la ANAF (pe CD-ROM, printat nu este sigur ca vi-l primeste, iar din 2019 oricum va fi obligatoriul doar in format electronic).
  2. Sau varianta cea mai simpla si ecologica si care se va folosi si in anii urmatori: incarcarea lui in SPV

Daca nu aveti cont in SPV, se poate realiza relativ usor – aveti nevoie de datele personale si un cod primit intr-o scrisoare speciala de la ANAF de anul asta SAU nr. inregistrare de la o decizie de impunere din anii trecuti.

Aici se face inregistrarea https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp

Aveti si un tutorial daca aveti nevoie mai clar de acesti pasi https://www.youtube.com/watch?v=cC1CuUHJr9Q

Dupa ce v-ati facut cont, intrati acolo pentru incarcare, in sectiunea “declaratii/completare declaratii/declaratie unica”. Apoi verificati sectiunea “mesaje” ca sa vedeti si formularul incarcat si, foarte important!, recipisa de confirmare a incarcarii care sa mentioneze clar “fara erori”

Speram ca v-au fost de folos aceste informatii in completarea declaratiei unice. Nu uitati, ca puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit catre ViitorPlus chiar in aceasta declaratie! Se bifeaza sectiunea 2, destinatia sumei de 2% din impozit, dupa care se completeaza “sustinerea unei entitati non-profit” cu:

Denumirea - ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă

Codul de identificare fiscala – 18654032 

Si contul bancar – RO61INGB0000999904714498

(suma se calculeaza automat)

Va multumim pentru sprijinul acordat protectiei mediului. Aici gasiti ultimul nostru raport de activitate cu toate rezultatele obtinute in 2017 la care au contribuit si fondurile stranse prin acest mecanism legal si gratuit aflat la dispozitia contribuabililor din Romania https://www.viitorplus.ro/raport2017

 

 Dacă ai nevoie de informații suplimentare, scrie-ne la comunicare [at] viitorplus.ro.

 

 Doneaza pentru ViitorPlus


box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă