box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

box_top

Începe al IX-lea an de educație pentru mediu prin proiectul “Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj” inițiat și finanțat de TenarisSilcotub

30.10.2018

Anunțăm începerea unei noi ediții a proiectului de leadership pentru mediu  „Cluburile ecOprovocarea”, la care vor participa 7 licee din județele Călărași și Sălaj. TenarisSilcotub susține din 2010 dezvoltarea tinerilor implicați în protejarea naturii, iar modelul educațional de succes dezvoltat a fost extins la nivel național începând cu anul 2016, implicând un număr de 2.500 elevi și profesori eco-ambasadori din 38 de județe.

Pentru cel de-al IX-lea an școlar consecutiv, începe în Călărași și în Sălaj proiectul de educație non-formală „Cluburile ecOprovocarea”, inițiat și finanțat de TenarisSilcotub. 7 licee din Călărași și Sălaj au ales să participe la program: Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”Colegiul EconomicColegiul Național „Barbu Știrbei și  Liceul Danubius din Călărași și  Colegiul Național Silvania,  Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău și Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou.

Fiecare liceu este reprezentat de 5 echipe de eco-ambasadori, formate din profesori coordonatori și elevi voluntari, cu rolul de a organiza activități de ocrotire a naturii:  reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară (schimb de obiecte reutilizabile). Elevii eco-ambasadori își motivează și implică prietenii, profesorii, colegii, comunitatea pentru a participa la activitățile de protejare a mediului și vor lua parte la ateliere educaționale non-formale privind starea mediului înconjurător și soluțiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.

La finalul fiecărei luni, echipele trimit organizatorilor un raport de activitate și primesc puncte conform Regulamentului. La finalul anului școlar 2018-2019, echipele de eco-ambasadori cu cele mai bune rezultate vor beneficia de premii totale în valoare de 35.000 lei, ce constau în locuri la Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea.

„Scopul programului ecOprovocarea este de a motiva și îndruma tinerii pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului. Aceștia învață să-și asume responsabilitatea, atât față de propriile comportamente, cât și față de problemele din comunitate. Prin metode non-formale, elevii își îmbunătățesc cunoștintele despre provocările mediului, iar prin organizarea de activități de protejare a acestuia, își îmbunătățesc abilitățile de leadership, învață să lucreze și să comunice în echipă, să negocieze.”, a declarat Lucia Cojocaru, Coordonatorul programului național ecOprovocarea, Asociația ViitorPlus.

„Mediul înconjurător are influență asupra nivelului de trai al comunităților noastre și implicit asupra vieții noastre. Este obligatoriu să fim educați și informați privind protecția mediului. De asemenea, este important să cunoaștem și ce fac agenții economici pentru a diminua impactul asupra mediului înconjurător. Programul de educație non-formală „Cluburile ecOprovocare” contribuie la dezvoltarea unui comportament responsabil față de mediu și contribuie la dezvoltarea personală a liceanului care poate juca un rol de catalizator în comunitatea sa. Programul este un proces de cunoaștere însă și de auto-cunoaștere pentru tinerii participanți la cluburile ecOprovocarea.” a declarat Codruța Hodrea, Manager relatii cu comunitatea, Tenaris Silcotub.

Câteva dintre rezultatele obținute de elevii și profesorii din județele Călărași și Sălaj, în cele 8 ediții anterioare:  657 de eco-ambasadori, 44.100 de voluntari implicați în activitățile de protecție a mediului; 310.700 kilograme de deșeuri reciclate din 16 tipuri diferite de materiale; 66.800 de puieți plantați; 2.865 de saci cu deșeuri colectați din natură; 3.143 de evenimente educaționale organizate (campanii, târguri, marșuri).

Programul ecOprovocarea organizat de Asociația ViitorPlus a pornit la inițiativa TenarisSilcotub, în anul 2010. De-a lungul anilor, modelul educațional oferit tinerilor a fost îmbunătățit datorită susținerii financiare asigurate de cel mai longeviv partener al organizației – TenarisSilcotub. Astfel, impactul dorit a putut fi extins și la nivel național, programul incluzând în prezent, pe lângă „Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj” și alte componente desfășurate în aproape toate județele țării: Concursul Național ecOprovocarea; Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea; Resurse pentru Profesori – materiale educaționale gratuite.

ncepe-al-IX-lea-an-de-educaie-pentru-mediu-prin-proiectul-Cluburile-ecOprovocarea-Clrai-i-Slaj-iniiat-i-finanat-de-TenarisSilcotub-
box_bottom
doneaza
box_bottom

dezvoltare
arrow află mai multe
box_bottom

implica_te

companii
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă