box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottom


Newsletter ViitorPlus
Alege categoriile de newsletter la care vrei să te abonezi şi introdu adresa ta de e-mail.

box_bottom

ViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

box_top

START impaduriri

06.11.2017

Sâmbătă, 04.11.2017, am dat startul campaniei de plantare de arbori din această toamnă, în cadrul programului „Adoptă un copac!ˮ.

În prima zi, cei 150 de voluntari prezenți au plantat 600 de puieți de plop, reprezentând un hectar de pădure. Noua perdea forestieră este amplasată lângă comuna Chirnogi, jud. Călărași, de-a lungul DN41, între Chirnogi și Oltenița.  Campania de plantare este derulată cu sprijinul Primăriei și Școlii din Chirnogi (elevii au participat voluntar la plantare), Direcției Silvice Călărași și companiilor partenere care au participat cu fonduri și voluntari din rândul angajaților: 1&1 Internet Development, Carrefour Romania, METRO SYSTEMS Romania, Microchip Technology Inc.

„Adopta un copac!” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România. Acesta se bazează pe atragerea de fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice), cu care se realizează păduri noi, care altfel nu ar exista. A fost aleasă împădurirea în zona de câmpie pentru că aici pădurile mai ocupă doar 5% din suprafață, minimul recomandat pentru această zonă fiind de 20%. De asemenea, în zona județului Călărași iernile grele troienesc zăpada și blochează drumurile. În fiecare an auzim la știri despre oameni care nu mai pot ajunge la spital sau la serviciu, rămân fără provizii, electricitate. Perdelele forestiere ajută la protejarea drumurilor, dar aduc și beneficiile pădurii: un aer mai curat, prevenirea deșertificării, creșterea productivității terenurilor agricole din zona, creșterea biodiversității ș.a.

Plantarea de perdele forestiere continuă prin programul „Adoptă un copac!ˮ atât în această toamnă, în zilele de sâmbătă ale lunii noiembrie, cât și primăvara viitoare, în comuna Chirnogi, dar și în alte localități din județul Călărași.

Cei care doresc să sprijine creșterea suprafețelor împădurite din România, în special perdele forestiere, o pot face printr-o donație online. Fiecare 5 lei se transformă într-un puiet plantat și îngrijit pe termen lung. https://www.startarium.ro/cont/crowdfunding/adoptauncopac

START-impaduriri
box_bottom
doneaza
box_bottom

dezvoltare
arrow află mai multe
box_bottom

implica_te

companii
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă