box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottom


Newsletter ViitorPlus
Alege categoriile de newsletter la care vrei să te abonezi şi introdu adresa ta de e-mail.

box_bottom

ViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

box_top

DB Schenker România și RECICLETA – parteneriat pentru reciclare și un aer mai curat

30.10.2017

DB Schenker România susține și anul acesta programul RECICLETA, continuând colaborarea începută în anul 2013. Compania sprijină inițiativa RECICLETA, de colectare a materialelor reciclabile cu cargo-triciclete care nu poluează, prin asigurarea resurselor necesare întreținerii și reparării acestor mijloace de transport.

Susținerea proiectului RECICLETA de către DB Schenker România vine ca urmare a deciziei companiei de a sprijini proiectele de dezvoltare durabilă și de a promova valorile companiei, printre care se află și asumarea răspunderii față de mediu și problemele sociale care ne înconjoară.

RECICLETA este un program de antreprenoriat social si verde, lansat în septembrie 2009 de către ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă. Utilizând cargo-triciclete, RECICLETA oferă un serviciu de colectare a deșeurilor reciclabile de hârtie, carton, PET și aluminiu pentru 300 de scări de bloc și 350 de firme din sectoarele 1 și 2 ale Bucureștiului.

 Prin comparație cu folosirea unui autoturism, în cei peste 8 ani de activitate, utilizarea cargo-tricicletelor a evitat poluarea aerului din București cu 25.000 kilograme de CO2. De asemenea, acest program a ajutat la reciclarea a peste 400.000 kilograme de deșeuri, în special hârtie, ceea ce reprezintă 6.800 de arbori salvați de la tăiere. Programul RECICLETA a câștigat în anul 2013 marele premiu, la secţiunea de mediu, a EIB Social Innovation Tournament, organizat de European Investment Bank Institute, și a fost finalist în cadrul mai multor competiții internaționale: ERSTE Foundation Award for Social Integration 2013, Climbiz, Impact Days 2014. 

Pentru detalii vă rugăm să accesați www.recicleta.ro și www.facebook.com/recicleta.vp/

DB-Schenker-Romnia-i-RECICLETA-parteneriat-pentru-reciclare-i-un-aer-mai-curat
box_bottom
doneaza
box_bottom

dezvoltare
arrow află mai multe
box_bottom

implica_te

companii
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă