box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Rapoarte anuale

Raport anual 2009

 
Raport anual 2017
Raport anual ViitorPlus 2016
Raportul Anual ViitorPlus 2015
Alte informatii utile info

„Vă povestim azi cu drag despre un alt an de muncă al organizaţiei noastre, despre încă un set de paşi făcuţi în direcţia idealului nostru: implementarea dezvoltării durabile la nivel de individ, comunităţi şi organizaţii. În 2009, pe lângă eforturile continuate pentru împădurirea terenurilor degradate, am adus în prim plan stilul nostru de viaţă, felul în care producem şi consumăm bunuri, propunând o alternativă sustenabilă prin două proiecte: „Sacoşa de Pânză" şi „RECICLETA"." - Teia Marina Gavrilescu, Preşedinte ViitorPlus.

Pe parcursul acestui an, rezultatele proiectelor ViitorPlus au înregistrat creşteri, contribuind din ce în ce mai mult la protejarea naturii şi la îmbunătăţirea sferei sociale.

„Adoptă un copac!" a împădurit încă 4 ha de teren agricol degradat în comuna Vâlcelele din jud.Călăraşi, adică un număr de 20.000 de puieţi plantaţi. Pe lângă asta, s-au făcut completări pe o suprafaţă totală de 2 ha, cu 11.800 de puieţi.

În ceea ce priveşte reciclarea, cele două proiecte dedicate acestui domeniu au reuşit să strângă o cantitate considerabilă de deşeuri de hârtie, astfel: „Reciclează pentru copaci!" a colectat 43.309 kg de hârtie, datorită cărora vor fi aduşi la maturitate 157 copaci, iar RECICLETA, 3 tone de deşeuri de hârtie reciclată, salvând de la tăiere 45 de copaci maturi.

În cadrul proiectului „Sacoşa  de pânză" au fost produse şi vândute 3.100 de sacoşe din bumbac organic, cu 0 deşeuri rezultate din activitatea de producţie. La realizarea acestora au contribuit 6 persoane aflate în dificultate: 3 cu handicap fizic lucrează la domiciliu, 3 cu nevoi de integrare socio-profesională lucrează în atelier.

 
O parte din fotografiile folosite în acest material aparţin lui Mircea Ilie, Filip Adrian Nicolae, Oana Baloi şi www.efffectve.com.
În format fizic, Raportul Anual 2009 a fost tipărit pe hârtie reciclată oferită de Antalis.

box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă