box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
REGENESYS

Prezentare REGENESYS

 
Prezentare REGENESYS
Soarele răsare şi pentru copii
Angajații Porsche Finance Group au construit colectoare solare pentru SOS Satele Copiilor România

REGENESYS este unul dintre cele mai noi proiecte ViitorPlus, care are ca scop principal dotarea unor clădiri din comunităţi locale (tabere de copii, grădiniţe, şcoli, etc.) cu  panouri solare de încălzire a apei menajere.

Construirea colectoarelor solare este realizată  sub forma unor programe de teambuilding pentru organizaţiile care doresc să-şi responsabilizeze angajaţii şi să contribuie cu resurse materiale la protejarea mediului înconjurător. Participarea la acest proiect oferă prilejul desfăşurării unei activităţi care îmbină lucrul în echipă, buna dispoziţie şi învăţarea activă pe teme de protecţie a mediului. Se discută despre energiile regenerabile şi schimbările climatice, dar se învaţă concret şi tehnica de construcţie pentru colectoarele solare. Panourile sunt apoi donate comunităţii locale.

În vara anului 2010, au fost construite 11 colectoare solare, ce vor fi donate şi instalate,î n vara lui 2011,  în cadrul Grădiniţei SOS Satele Copiilor Bucureşti.Colectoarele solare, odată instalate, vor asigura apa caldă pentru toţi copiii grădiniţei.

Toate cele 11 panouri solare au fost realizate cu ajutorul:

  • echipei ViitorPlus şi Prietenii Pământului (1 colector solar cu sprijinul a 10 voluntari)
  • echipei RBS România (4  colectoare  solare cu ajutorul a 80 de voluntari)
  • echipei de jurnalişti invitaţi de Electrolux (1  colector  solar construit de 11 voluntari)
  • grupului format din voluntari ViitorPlus, angajaţi Rompetrol şi localnici de pe litoral (ultimele 5  colectoare construite) datorită proiectului „Soarele răsare şi pentru copii!"

Pe lângă colectoarele solare, mai este necesară şi o instalaţie interioară pentru punerea în funcţiune a sistemului de încălzire solară (boilere, automatizări, ţevi, etc.). Pentru această instalaţie, ViitorPlus a obţinut o finanţare de la Grupul Rompetrol, prin programul "Împreună pentru fiecare". Astfel, proiectul REGENESYS a fost extins prin intermediul unui nou program numit "Soarele răsare şi pentru copii".

 

Companiile care doresc să organizeze teambuilding la construit de panouri solare, pot vedea mai multe informatii despre aceste activitati aici.

    Informaţii privind  desfăşurarea unei sesiuni pentru construcţia unor colectoare solare :

  •  Durata: 1 zi
  •  Locaţie: : în comunitatea locală sau una la alegerea companiei
  • Participanţi: un colector se construieşte cu o echipă de max. 12 persoane, îndrumată de 2 facilitatori cu experienţă din ViitorPlus. Într-un eveniment de o zi, putem organiza maxim 4 echipe în paralel

 

Doneaza pentru ViitorPlus


Comentarii
box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă