box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Invăţare activă

Gradinarit si plante

 
Introducere în dezvoltare durabilă
Ghidul tânărului ecologist
Împăduriri
Alte informatii utile info

Învaţă practic despre grădinărit şi îngrijirea plantelor!
 
Pentru toţi iubitorii de natură, ViitorPlus oferă acces la informaţii practice de amenajare a spaţiilor verzi din apartamente sau grădini, în colaborare cu Maria Catană  - inginer horticol, specialist în cadrul Grădinii Botanice Bucureşti şi colaborator al Facultăţii de Urbanism.

Temele abordate:

  •  îngrijirea plantelor de apartament -udare, transplantare, controlul dăunătorilor, înmulţirea etc, specifice fiecărei specii;
  • îngrijirea grădinii - gazon, flori, arbuşti, pomi fructiferi, arbori;
  • aranjamente florale (inclusiv Ikebana) - materiale necesare, montare aranjament, îngrijire;
  • aranjamente peisagistice - elemente de bază, materiale necesare, bugete optime, îngrijire etc.

Cu multă atenţie ca să fie înţeleasă şi de cultivatorii amatori, cu tolba plină de sfaturi practice, Maria vă stă la dispoziţie în următoarele feluri:

  • cursuri practice de grădinărit pentru grupuri de 10-15 persoane. Trimite o solicitare de ofertă la grădinărit[at]viitorplus[punct]ro. Fiecare sesiune durează în medie 4 ore, se ţine în weekend, la o dată agreată cu cei înscrişi (minim 5), prin rotaţie în grădina proprie a participanţilor, răspunzând astfel la nevoi specifice fiecăruia.
  • întrebări şi răspunsuri pe internet. Adaugă mai jos comentariul tău cu întrebarea care te preocupă şi vei primi un răspuns de la specialist chiar aici!

Gradinarit Gradinarit


Comentarii

ViitorPlus a scris pe 2010-09-06 23:37:08
Iata raspunsul expertului nostru la solicitarile tale. In aceasta situatie sunt urmatorii pasi de urmat: 1. Terenul se elibereaza de toti pomii fructiferi imbatraniti ( inclusiv radacinile) 2. Se marcheaza terenul printr-un aliniament de stalpi si se sapa viitoarele gropi pentru plantarea puietilor; acestia se procura de la o pepiniera de specialitate ( Rosafruct Aiud) special pentru conducerea pe spalier. 3.La plantare, toamna sau primavara in gropile sapate se adauga un ingrasamant complex ( NPK) sau mranita (balegar descompus) pe fundul gropii,dar atentie: radacinile sa nu intre in contact cu ingrasamantul. 4.Se leaga tulpina de sarma intinsa pe stalpi si in anii urmatori se fac taierile cu directionarea cresterilor pe aceste sarme.Se fac toate tratamentele fitosanitare si mai ales udarile in primii ani, mai ales in perioadele secetoase. Distantele de plantare le vei primi de la pepiniera, in functie de soi si de vigoare .

Denis a scris pe 2010-08-29 23:00:30
Bun gasit! As dori sa-mi oferiti citeva recomandari eficiente si cu rezultate verificate asupra unei activitati de defrisare si reinfiintarea unei livezi. Cu ce sa incep?-avind in vedere ca actuala livada imbatrinita este o suprafata de teren dreapta , in zona de deal,intr-o curte parasita unde va trebui sapata o fintina cu hidrofor... Si mai ales ca puietii respectivi doresc sa-i pun de la inceput pe sirma pentru a creste cu crengile in lateral, ca niste "rinduri orizontale" . De unde sa iau aceste materiale si ce fel de materiale sa cumpar: sirma, pilonii,...? Va multumesc, in asteptarea raspunsului dv in timp util, Denis.

box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă