box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Invăţare activă

Ghidul tânărului ecologist

 
Introducere în dezvoltare durabilă
Ghidul tânărului ecologist
Împăduriri
Alte informatii utile info

Tineri liceeni din Călăraşi, Zalău şi București au conceput un ghid special pentru tineri ca ei, pentru a-i informa și educa cu privire la problemele mediului înconjurător şi cum pot fi acestea rezolvate sau diminuate.

Ghidul lor se intitulează „Cum poți să fii responsabil ca tânăr în problemele de mediu” și cuprinde şapte capitole despre problemele de mediu cu care ne confruntăm la nivel naţional şi global, cuprinde sfaturi practice pentru viaţa de zi cu zi pentru a proteja natura, și informații despre cum se dezvoltă proiecte de protejare a naturii plecând de la probleme reale, și, nu în ultimul rând, instrumente de activism civic. Aşadar, „Cum poți să fii responsabil ca tânăr în problemele de mediu” este un ghid care le oferă tinerilor informații despre starea actuală a naturii, ce pot face astfel încât să își reducă impactul negativ asupra mediului, de la comportamentul în viața de zi cu zi, până la dezvoltarea de acțiuni proprii prin care își propun să lupte și să găsească soluții viabile pentru a face mediul înconjurător unul în care generațiile viitoare vor putea respira și de care se vor putea bucura.

Manualul a luat naştere în cadrul proiectului educaţional “Dezbaterea tinerilor pentru mediu”, organizat de ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Tineret în Acțiune și sponsorizat de TenarisSilcotub, desfăşurat în anul 2012. În cadrul unei săptămâni cu sesiuni educaționale interactive, peste 60 de tineri au participat la conceperea ghidului, a conținutului, designului fiecărui capitol, colectarea informațiilor, pentru ca acestea ulterior să fie reunite într-un singur material cu ajutorul ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă.

 

Tineret în Acţiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte culturale, ecologice, media, sociale, sportive, de cultură civică, etc. Proiectele pot fi propuse de organizaţii neguvernamentale, instituţii publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii, şcoli speciale pentru tineri cu dizabilităţi şi grupuri informale de tineri. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.


box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă