box_top
dots
arrow
dots
arrow
dots
arrow
dots
ONG
arrow
dots
dots
arrow
dots
dots
dots
box_bottomViitorPlus on the net

facebook
box_bottom

 
box_top
Clădiri sustenabile

Context

 
Definirea conceptului
Context
Legislaţie
Alte informatii utile info

    Preocupările ViitorPlus legate de construcţii sustenabile au început aproape o dată cu înfiinţarea organizaţiei. Totul a plecat de la ideea educării mediului de afaceri din România în legatură cu oportunităţile şi avantajele pe termen lung ale implementării conceptului de Dezvoltare Durabilă.
   Deoarece mediul de afaceri este unul vast am încercat să ne canalizăm eforturile pe acel sector unde implementarea conceptului de Dezvoltare Durabilă ar fi avut un impact puternic.

Aşa că am ajuns la construcţii datorită următoarelor considerente :

  • Clădirile construite astăzi au efecte în următoarele zeci poate chiar sute de ani. Nu fac o casă pentru câţiva ani, atunci când construiesc am ca reper minim 100 de ani.
  • Sectorul construcţiilor generează consumuri uriaşe de resurse şi generează beneficii doar pentru un număr limitat de oameni. Altfel spus mă bucur singur de apartamentul meu, dar resursele folosite pentru construcţia lui, ar trebui, cel puţin în teorie, să fie disponibile şi pentru alţi oameni contemporani cu mine şi pentru alte generaţii viitoare.
  • Sectorul construcţiilor are cea mai mare dezvoltare în România după cel al serviciilor.

box_bottom
 
footer
Prima pagină | Termeni şi condiţii | Contact | Harta sitului © 2006 - 2016 ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă