Titlu material

 

Lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum


completează formularul și

DESCARCĂ GRATUIT
Nume si prenume
*

E-mail
*

Judet
*

Oras
*

*

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

 

Autor/Autori: Lorem Ipsum


 

Descriere

Lorem ipsum. Lorem upsum lorem upsum.
 

Specificații

Pentru clasele:
NULL

Tematică:
NULL

Număr de lecții:
NULL

Mod de predare:
NULL

Tag-uri:
NULL

Pentru prima dată în istoria învățământului de la noi, autoritățile de resort au creat contextul formal în care unitățile educaționale din întreaga țară să poată aloca resurse de timp și energie educației de mediu.

Viitor Plus este una dintre organizațiile implicate în grupul de lucru organizat de Administrația Prezidențială pe tema „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, care a contribuit la dezvoltarea conceptului de Săptămâna Verde.

Campania „Primii Pași în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus” a avut loc în perioada 20-24 februarie 2023 și are ca scop susținerea cadrelor didactice din România, prin oferirea materialelor educaționale strânse în programele Viitor Plus: Eco Provocarea, Harta Reciclării, Adoptă un Copac și Recicleta, în cei peste 16 ani de experiență practică în clasă și în afara ei.

Campania a început cu un eveniment hibrid la care au participat profesori, reprezentanți ai autorităților publice și invitați din presă, ce a avut loc pe 20 februarie 2023, pe care îl puteți urmări aici:Vorbitori: Teia Ciulacu (Președinta Viitor Plus), Cristian-Valer Beșeni (Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor), Alina Dumitrașcu (Consilier, Ministerul Educației), Mari-Elena Belciu (Profesor Inspector Școlar), Florin Hodoroga (Profesor), Alexandru Arhire (Responsabil Materiale Educaționale, Viitor Plus).

În perioada 21-24 februarie, profesorii interesați din întreaga țară au putut participa gratuit la sesiunile online de coaching și ghidaj educațional, susținute de traineri specializați ai Viitor Plus, menite să răspundă tuturor întrebărilor și nelămuririlor ce pot apărea în legătură cu idei de activități și tematici posibile în cadrul Săptămânii verzi, de la cum facem rost de resurse pentru activități, până la cum putem face educație de mediu în contexte nonformale.

Vă invităm să urmăriți înregistrările webinariilor și să descărcăți materialele educaționale.


Marți, 21.02.2023, 18:00-20:00, Webinar Schimbările Climatice

Webinarul se adresează cadrelor didactice ce sunt implicate în implementarea activităţilor ce se vor desfăşura în Săptămâna Verde. Programul va cuprinde o introducere în tematica Schimbărilor Climatice, prezentarea materialelor educaţionale şi a activităţilor practice propuse pentru aceasta tematica şi sfaturi pentru implementarea acestora la clasă.Miercuri, 22.02.2023, 18:00-20:00, Webinar Economie circulară

Webinarul se adresează cadrelor didactice ce sunt implicate în implementarea activităţilor ce se vor desfăşura în Săptămâna Verde. Programul va cuprinde o introducere în tematica Economiei Circulare, prezentarea materialelor educaţionale şi a activităţilor practice propuse pentru aceasta tematica şi sfaturi pentru implementarea acestora la clasă.Joi, 23.02.2023, 18:00-20:00, Webinar Importanța Pădurilor

Webinarul se adresează cadrelor didactice ce sunt implicate în implementarea activităţilor ce se vor desfăşura în Săptămâna Verde. Programul va cuprinde o introducere în tematica Importanţei Pădurilor, prezentarea materialelor educaţionale şi a activităţilor practice propuse pentru aceasta tematica şi sfaturi pentru implementarea acestora la clasă.Vineri, 24.02.2023, 18:00-20:00, Webinar Non-formal în educația pentru mediu

Webinarul se adresează cadrelor didactice ce sunt implicate în implementarea activităţilor ce se vor desfăşura în Săptămâna Verde. Programul va cuprinde noţiuni de Educaţie Non-formală, cu accent pe facilitarea eficientă a activităţilor prezentate în webinariile anterioare. Vom detalia partea de pregătire, implementare şi debriefing a fiecărei activităţi.
Trainerii și facilitatorii Viitor Plus nu organizează și nu se implică în activități în școli în Săptămâna Verde, însă pune la dispoziție materialele educaționale și sesiunile de formare în perioada 21-24 februarie 2023, ce vor fi adaugate zilnic pe această pagină de web, pentru a fi consultate oricând!
Filtre

Filtre

Pentru clasele


Tematică


Mod de predare


Număr de lecțiiRezultate disponibile:

Pe site-ul Eco Provocarea veți descoperi o minicolecție de documentare, filme motivaționale și inspiraționale, flashmob-uri, desene animate, studii și statistici, care vă vor ajuta să intrați în contact cu frumusețea pură și bogația Planetei noastre, dar și cu problemele cu care se confruntă și modul în care fiecare dintre noi se poate implica și poate face parte din schimbarea în bine a Pământului. ecoprovocarea.ro/eco-biblioteca
Dragi profesori, vă mulțumim pentru eforturile pe care le faceți pentru Săptămâna Verde și sperăm că ceea ce v-am pregătit să vă fie cât mai util. Împreună vom face educația pentru mediu să fie pe buzele tuturor, mai ales ale generației ce va fi cea mai afectată de schimbările climatice. Avem încredere în voi, suntem alături de voi, ne adunăm mai mulți decât am crede. Pentru oameni și natură, echipa Viitor Plus!
CELE MAI RECENTE MATERIALE
Dacă vă plac materialele noastre educaționale și vreți să susțineți promovarea lor către cât mai mulți copii, sprijiniți programele Viitor Plus, fără să vă coste nimic, până pe 25 mai 2023: viitorplus.ro/3virgula5formular