fbpx
Si copacii te protejeaza
7 mai 2020

21.500 de puieți au fost plantați în cadrul proiectului „Adoptă un copac!”

În cadrul proiectului de împădurire al ViitorPlus, „Adoptă un copac!”, s-au plantat 21.500 de puieți în primăvara aceasta! Deși contextul a fost unul potrivnic, din cauza pandemiei, au fost plantate aproximativ 4 hectare de pădure și perdele forestiere adiționale, care altfel nu ar fi existat.

Prima sesiunea de plantare din acest an a fost provocatoare, însă ne-am continuat misiunea și am căutat mijloace prin care să reușim să plantăm în continuare în condiții de siguranță. Astfel „Adoptă un copac!”, alături de o firmă specializată, a continuat să crească numărul copăceilor plantați în sudul României cu încă 21.500 de puieți din speciile: salcâm, ulm și sânger.

Dintre aceștia, 12.000 de puieți au fost plantați în comuna Breasta, județul Dolj, pe un teren degradat de la marginea DJ606A, care prezenta alunecări de teren. Această plantare a putut avea loc datorită sprijinului oferit de OMV Petrom, în cadrul programului „România plantează pentru mâine”, program inițiat de Țara lui Andrei, platforma de responsabilitate corporativă a companiei.

Restul puieților, adică 9.500, au fost plantați cu ajutorul unui grant primit din partea Goldman Sachs Gives în comuna Dragalina, județul Călărași.

Adresăm mulțumiri și Iveco România, care ne-au asigurat mobilitatea logistică prin intermediul unui autovehicul utilitar, ce a contribuit la desfășurarea eficientă a acestor plantări.

Pentru prima dată în cei 14 ani de existență ai proiectului, campania de plantare din această primăvară este prima campanie în care nu am putut avea alături voluntari. Ne este tare dor de evenimentele de plantare în care aduceam la viață copăcei cot la cot cu voluntarii preocupați de viitorul lor și al generațiilor următoare. Dar sperăm ca toamna să aducă vești bune și să putem relua astfel de activități, deoarece știm cât de iubite sunt de comunitatea de oameni preocupați de mediu.

Chiar dacă nu au putut fi alături de noi, 3 parteneri importanți – BRD Societe Generale, Deutsche Telekom Services Europe – Romania și ING Tech – au ales să contribuie financiar de pe acum la campaniile de plantare din toamnă, deoarece cauza de mediu rămâne în continuare la fel de importantă și are nevoie de susținerea donatorilor și a sponsorilor.

Persoanele care doresc să ne sprijine pentru a ne continua misiunea o pot face printr-o donație aici: https://www.viitorplus.ro/doneaza-online/

Încheiem mulțumind pe această cale tuturor partenerilor și colaboratorilor pentru sprijinul acordat și îndemnăm pe toată lumea să protejeze natura și să o conserve, pădurile și oxigenul emis de ele contribuie la o calitate mai bună a aerului, cu atât mai necesară în contextul unei pandemii!

Programul „Adoptă un copac!” al asociației ViitorPlus este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România. Atragem fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice) pentru a planta păduri noi, care altfel nu ar exista. Ne concentrăm pe locații din zona rurală, cu deficit de pădure. Creștem cu precădere perdele forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile și de a crește productivitatea terenurilor agricole.

Leave your comment Submit your comments now